En tolkning av "Dina vackraste ord"

Hej hej. Grönan var kul igår. Underbart väder var det och jag kan knappt tro att det är sommar ännu faktiskt! haha.
Jag är sjuk idag, riktigt tråkigt. Jag är så rastlös och fast i min egen sjuka kropp känns det som.  Just nu sitter jag på balkongen och dricker mitt otroligt god kaffe och lyssnar på Gloria Estefan – Don't Wanna Lose You.  En trip down memorylane. Jag älskade den här låten och älskar den fortfarande sedan jag först hörde den när jag var 12-13 år typ!


Det är så himla kul. En av mina bloggerskor sjunger en cover på min låt "Dina vackraste ord". Kolla in: Hon heter Amanda.
Vad roligt!


Grönan

Idag är det grönan. Kul! Skriver sen.

Sommar, bad och Grönan


Imorgon kommer mina små tjejer med bussen. Dom har rest långt uppifrån Norrland för att spendera en del av sommaren i Stockholm. Nu ska vi ha riktigt kul. Vi börjar dagen med att inta Långholmen för ett dopp och härligt sällskap! På måndag eller onsdag blir det Grönan! Jihoo.

Bild från mitt uppträdande i Kungsan  Stockholm   

  Bild från radiointervjun i Falun för P4 Dalarna. Klicka för att lyssna!

Kram

"Café Opera goes Nacka J".

Hej.

Söta Angela tog med mig på ett event i Tisdags. "Café Opera goes Nacka J". Här kommer lite bilder som togs på oss. För fler bilder, gå in på Flashgroup. 
Michael Jackson död

Michael Jackson död

 När jag läste detta igår kväll kunde jag inte tro mina ögon. Det är omöjligt. The king of pop är död!!!

*********

 

Popikonen Michael Jackson förklarades död av läkare på torsdagseftermiddagen sedan han anlänt till sjukhus i Los Angeles i djup koma, uppger lokala myndighetskällor för Los Angeles Times på nätet.

 

Tidigare hade nöjessajten TMZ rapporterat om Jacksons död. När ambulans kom till popkungens hem i Los Angeles hade han hjärtstillestånd och räddningspersonal lyckades inte återuppliva honom.

Larmet gick vid lunchtid lokal tid och en ambulans skickades till superstjärnans hus i Holmby Hills i Los Angeles.

- När ambulanspersonalen anlände såg de att hjärt-lungräddning redan utfördes av någon i hemmet. (Jackson) andades inte, fördes till UCLA Medical Center och är kvar där, sade en talesman för Los Angeles brandkår till E Online.

I över en timme försökte läkare att återuppliva Michael Jackson sedan han kollapsat i sitt hem efter vad som uppenbarligen var en hjärtinfarkt, uppger brodern och familjens talesperson Jermaine Jackson.

King of Pop tros ha fått hjärtstillestånd men orsaken till hans död kan inte fastställas innan obduktionen är klar, förklarade Jermaine Jackson på en känsloladdad presskonferens några timmar efter bekräftelsen att hans bror avlidit i en ålder av 50 år. 

Michae lämnar 3 barn efter sig.


Läs mer här.


Bilder Peace&Love i Borlänge 2009

Här är vi tjejer på väg till Borlänge onsdagen den 25e juni. På denna bild har vi just gjort ett stopp på Shell.

Bea, jag, Cam och Lisa


Ett litet stopp för ett dopp på vägen.


Äntligen på G mot festivalområdet på Peace&Love


Hoffmeistro och Chraa

Dagen efter samlas vi alla vid Båstad i Borlänge för en skön dag vid stranden. Här är hela gänget!Bilder från gig i Kungsträdgården den 16:e juni


Bilder från giget i Kungsan Tisdagen den 16:e juni. Det var underbart väder och många i publiken. Jag mådde bra! :D
Jackan och kjolen från Gina tricot. En uppsättning av håret blev det dagen till ära.
Bilder Radioturné Falun och Gävle.Här kommer lite bilder från radioturnén nu sist då jag åkte till bl.a. Falun och Gävle.Falun P4. Program; Brus och Kompani kl: 15:00 .
Klicka här för intervju!

Jonas Linné                                                                   Högt i tak är det också! 


Gävle City Radion. Klicka här för att lyssna på intervjun! Klicka här för hemsidan.


Bilder från Mamma galan på morsdag i Maj.

Ja, som ni kanske minns så var jag på "mammagalan" på morsdag. jag och mina systrar tog med oss vår kära mamma till galan. Det var mycket mys och många tårar.


Tidningen Mama intervju

Tidningen "Mama" intervjuande mig inför det senaste numret. Artikeln handlar om att vara mamma och samtidigt göra karriär. Det var kul. Jag är ett levande bevis på att det går. Här är min söta dotter.Peace & Love, Dalkullornas återkomst!

Idag bär det av mot Borlänge, mina, syrrans och min bästa vän Cams gamla hoods. Ni vet väl att jag är uppvuxen i Borlänge va!?
Det blir roadtrip med brudarna och vi är laddade. Det var länge sen jag var "hem" nu så det är dax att återvända.

Vi möter upp min lillebror Larry och min vän Anna. Sedan bär det av till festivalområdet. Mina vänner i "Hoffmaestro" spelar på kvällen runt midnatt. Välkomna alla som är där då, det blir garanterat med fart!! Sveriges bästa liveband, jag lovar.  Klicka här för deras Myspace.

John Lindgren, Hoffmaestro & Calle Lindgren 
 


Catch collection race Bilder

Det var segling, sol och trevligt sällskap igår (måndag) under Catch Collecion Race by Finest. Team "Shreck" bestod av: Angela, Mika, Jossan, jag och söta skönsjungande Freja! Tyvärr vann vi inte, utan vi kom sist av alla, haha. Men som sagt, vi hade i alla fall tur med vädret!  Kvällen avslutades på Café opera med buffé och mkt annat gott.

Idag (Tisdag) har vi varit på Restaurang J och ätit god buffé under den underbara solen. Vädret var underbart, och JA, underbart är kort.. Jag jobbar på sjukan nu ! Men å andra sidan gör jag något viktigt! :D. 

Här kommer lite bilder. (2st är är snodda hos Angela)

Jag och Angela                                          Mika, jossan och Freja
   

Jag och sjönsjungande Freja              Angie
 

Gänget i Ribbåten..


Champagne i massor! Angela, mika, Christian  *Alex, Tina, Anna Book , Angela   


Jossan                                          Angela och Tolvan, högt rankad seglare.
 
Vinnarna; "White Trash"
 

Mia, Micha och Daniel.

EFTERFESTEN  PÅ CAFÈT!!

  


Catch collection race by Finest

Hej.

Imorgon ska jag delta i en seglartävling. Det är söta Angela som har bjudit in mig i sitt lag. Angela är en av deltagarna i Robinson 2009. Klicka här för Angelas blogg.

Läs nedan:

Den 22 juni går startskottet för premiären av Catch Collection Race by finest i Kyrkviken. Tävlingen är ett båtrace mellan 6 olika tjejlag. Vanligtvis är matchracing en övervägande manlig sport men det är en sport som kommer mer och mer för tjejer. För tävlingen används båtar av modell J92 som får tävla i ett spännande matchrace. Varje båt är utrustad med fem tjejer och en professionell seglare som som gör upp om segern och vem som tar hem den prestigefulla Catch Collection Race-trofén. Lagen som tävlar är bl.a Café Opera, Finest, finestbloggarna och Ahlbom. Ett av lagen kommer dessutom att vara ett kändislag. Samtliga deltagare och lagen kommer att presenteras måndagen den 15 juni.

Klicka här för mer info.


Kram

KUNG på Sveriges radio P4 + Videoklipp från Kungsan-spelningen den 5:e juni!

Hej alla glada.


Något kul är att min senaste singel "Kung" just kommit in på Sveriges radio, P4. Det betyder att den kommer att börja spelas regelbundet.  Det är så himla kul.


Nu ska vi fira! Vi höjer våra glas! SKÅL!


Här bjuder jag på ett live klipp från min spelning i Kungsträdgården den 5:e juni. Just denna inspelning är av "Kung". "Gratis i Stockholm" var på plats! Klicka här för deras hemsida. (http://www.gratisistockholm.nu

Glad midsommar allihopa!!!!


Eftersnack

Hej.

Giget gick bra idag. Det var underbart att få står på scen igen så snart inpå det förra giget i Kungsan. Det är bra för scenvanan. :-) Det känns som att det blir bättre och bättre för varje gång. Jag känner på mig att det här kommer bli något riktigt bra. Jag riktigt känner hur mer bekväm jag blir med att stå där och sjunga. De problem jag tidigare haft med att inte ha stativ när jag sjunger, är borta nu efter några ggr :D. Idag t.ex., hade jag inget stativ. Jag kom på mig själv ungefär innan näst sista låten, "Aha.. inget stativ, bra där!"

Solen lyste vackert under hela giget och jag kunde riktigt känna hur det brände på kinden, mmm vad härligt! Tack väderguden!
Nästa vecka ska jag och min manager ha ett nytt "boothcamp" med utvärdering från det förra och gå igenom alla gig och intervjuer. Ser fram emot det.


Länkar till Radiointervjuer " Sveriges radio P4 Falun" och "City radion Gävle"

Hej hej.

Jag har äntligen fått länkarna till radiointervjuerna  jag gjorde nu senast 11-12 juni. Klicka på länkarna nedan.


*Länk till Radiointervju Gävle. Cityradion 102,7

*Länk till Radio P4 Falun


Försening av KUNG

Hej söta ni. Först och främst vill jag påminna om min spelning imorgon i Kungsan Stockholm kl: 17:30... Välkomna!


Det är många som mailat mig och frågat varför det inte går att köpa KUNG digitalt via nätet.
Jag kollade upp det genast och fick reda på att det har blivit fel i Distributionen, dvs. leveransen till det digitala återförsäljarna. Detta leder till att KUNG tyvärr inte ännu har gått att köpa digitalt Vi måste vänta i ca 2 v till. Men något som är super bra är att man kan köpa den fysiska skivan av "KUNG" och få den hemskickad direkt till dörren. Den som är intresserad kan Maila mig på  glenni79@gmail.com.

Jag meddelar er när jag vet något mer, men ni kan fortsätta hålla koll på nedanstående sidor!
- Åhléns                   
- CDon.se
- MTV.se
- Halebop                          ITUNES --->      Minaya - Dina Vackraste Ord - Single
- Telia
- Popcity
-Emusic
-Download.mtv3.fi + Många fler


Här får ni en låt av en av mina stora förebilder som plåster på såren :D

 "Jewel" - Foolish games
Minaya i Kungsträdgården Tisdagen den 16:e juni

Minaya i Kungsträdgården Tisdagen den 16:e juni. Välkomna!

  
Time:
5:30pm - 6:00pm
Location:
Kungsträdgården, Stora scenen
Street:
Mitt i centrala Stockholm
City/Town:
Stockholm, Sweden
 
Phone:
460768389274
Email:

Lite om Volvo Ocean race


När båtarna går i mål efter 2008-2009 års Volvo Ocean Race har de seglat inte mindre än 37 000 nautiska mil på väldens mest dramatiska hav. De har också gjort hamnstopp i fem världsdelar - Europa, Afrika, Asien, Sydamerika och Nordamerika.

De åtta tävlande båtarna har elva besättningsmän vardera och besättningarna ska inte bara kunna segla. På varje båt finns två personer som har sjukvårdsutbildning, en segelmakare, en ingenjör och dessutom en mediaspecialist som ska förmedla allt som händer ombord till internet- och TV-publiken.

Volvo Ocean Race är en av världens mest krävande tävlingar. Några av rutterna innebär mer än 30 dagars oavbruten segling. Dieten består av frystorkad mat, temperaturen kan variera från minusgrader till en värme på 40 grader och varje besättningsman har bara ett ombyte av kläder.

Vid de elva hamnsstoppen är det desto mer generöst. Hamnarna är centrum för evenemang i världsklass och lockar tusentals besökare som får uppleva världens främsta kappsegling på nära håll.

Hemma igen.

Hej.

Är nu tillbaka från radioturnén. Det var jätte roligt och alla var så trevliga.
Alla intervjuerna läggs upp på nätet inom kort och då jag lägger upp dom på bloggen med bilder. :-)

Jag har kört många mil idag och igår så nu är det sängdax! :-)

Kram

Kom i form med Robinson-Angela

Hej.

Imorgon bär det av på min radioturné uppåt i landet. Jag kommer infinna mig på "Gävle city radion" i Gävle kl: 12:00 och på "radio P4 Falun" i Falun imorgon kl 15:00 för den som lyssnar och/eller vill komma dit och säga hej! :-)

Det är så spännande och jag längtar.

********

Det gäller inte bara att hålla rösten i trim, utan det är vilktigt att hela kroppen mår bra. Hjärtat måste orka pumpa runt allt blod så att att alla kroppens organ ska fungera som de ska. Tänk "hälsa"!

Min vän Angela som var med i årets Robinson kör lite träningsövningar i vattnet. Kom i form nu! Speciellt för alla ni som gillar att simma.
Nä nu ska här läggas och sova. Låååång biltur uppåt! Kraam

Sångövningar och tips för heshet.

Hej. Jag blev inspirerad av söta Bellah, att skriva ett inlägg om sångtips jag brukar använda mig av när jag är hes eller vill få rösten i form!

Att bli hes när man är peppad och ska sjunga kan kännas som världens undergång. Det är jobbigt. Man kanske går och har ångest och oroar sig över hur det kommer gå. Man bygger upp onödiga spänningar i kroppen och speciellt i stämbanden, bland det känsligaste man har.  Det finns så mkt som påverkar rösten negativt och stress är en av dom. Rökning och alkohol är definitivt andra faktorer.

Nolltolerans på rökning och alkohol är ett måste. Ta hand om rösten nu. Ansträng inte rösten i onödan. Höj inte rösten, utan tala i normal ton.

 

Hur gör Minaya när hon är hes?

tro mig, jag är hes lite nu och då! jag har en känslig röst. Alla har olika röster och dom är olika känsliga.
Jag har mitt speciella sätt som jag vet funkar för just mig. Alla är ju olika.
Morgon OCH kväll "ångbadar" jag rösten. Det innebär att jag kokar upp vatten i en kastrull, och när det börjar ånga drar jag ner värmen till 4an eller 5an och böjer ansiktet över den med en handduk över huvudet för att behålla ångan. (Som när man är förkyld :-)  ) Passa er bara så att ni inte bränner er i näshålan av den varma ångan eller på kastrullen.

Jag brukar stå i ca 10-15 minuter. Sedan sjunger jag upp. Jag övar på magstödet genom att trycka upp luften från nedre delen av buken utan att anstränga bröstkorgen och halsen.

-Sedan kan man göra mjuka övningar som att sträcka ut tungan, men försiktigt för att sedan träna dur-skalan på La la la la la la la och ga ga ga ga ga ga ga . Svårt att förklara kanske, hehe. :D
-Jag gör även ""glisando övningar"".
-Mia och Marian är en bra övning.

Sen efter uppsjungningen så låter jag rösten vara. Anstränger den inte och pratar så lite som möjligt.Jag upprepar detta som sagt på kvällen också. Slarva inte!
Sen tar jag en promenad för att samla mina tankar i ca 40 min. Detta är "Minaya -tid" bara tid för mig själv. Man behöver samla tankarna. Jag lär mig att lugna mig själ och inte vara upprörd över hesheten och för att dämpa nervositeten. Hur man mår psykiskt påverkar stämbanden.

Som sagt, upprepning av ångbaden två gånger om dagen och uppsjungning en gång om dagen.

Lycka till nu. Ju mer man oroar sig desto sämre!

:-)

Kram

KUNG singlarna


Hej hej.

Mina "Kung"-singlar har äntligen kommit hem till mig idag, efter en liten försening. Jihoo!
Vad glad jag är. Dom är jätte fina. Det är blindskrift på själva CDn också.

Här är bilder:

  

Nu jobbar jag 2 nätter på sjukan. Det är lite skönt ändå att ha fötterna på båda ställena ibland. Det håller mig på jorden. Det är ganska speciellt att den ena dagen stå på scen stylad upp till tänderna för att nästa dag, rädda någons liv och hålla i en hand. WOW! :D


Planer för veckan:

*Dagliga andningsövningar och uppsjungningar. Powerwalks för hälsan.

*Sångpedagog på onsdag. Vi ska gå igenom Kungsangiget och träna på låtar.

*På Torsdag ska jag iväg på en liten radioturné uppåt i landet. Vi börjar med, City radion Gävle, 102,7, samt Sveriges Radio P4 -Falun 100,2 MHz (mina gamla hemtrakter). Det är så spännande. Jag ska intervjuas. Hoppas ni lyssnar som bor i området.

Apopocalyps "Ge mig värme"

Mina vänner i bandet "Apopocalyps" från lillstan Borlänge, gjort det igen. De släpper nya singeln "Ge mig värme"
Klicka här för att läsa söta Angelinas (dotter till Benny) blogg.KUNG release

Just hemkommen efter en mysig och fin kväll med vänner och bekanta. Vi firade releasen av "Kung" och att min syster fått en ny lägenhet.

Det känns toppen och jag är så glad. Jag lever fortfarande på gårdagen (spelningen i Kungsan). Jag signerade en del skivor och alla fans var helt underbara och sååå söta. Tack ännu en gång.

God natt alla fina!

Tack..

..alla ni som stöttade mig på spelningen i Kungsan. Det gick jätte bra och jag är så stolt över mig själv och mina musiker som gjort detta möjligt. Främst tack till min producent Fredrik och min manager Pehr.

Allt är filmat och så fort jag har tillgång till videofilmen så ska jag lägga upp en snutt. :-D

Hörrni, idag är det release av min singel KUNG.. ku ku ku kung! Lyssna på den här.  Den går att köpa på Itunes, cdon.se, mtv.se med fler ställen.


Man kan köpa min nya  singel "KUNG" och  "Dina vackraste ord" för 9kr digitalt på flertalet webbutiker. Ex: här nedan:

- Åhléns                   
- CDon.se
- MTV.se
- Halebop                          ITUNES --->     
- Telia
- Popcity
-Emusic
-Download.mtv3.fi + Många fler

Om man hellre vill ha den fysiska skivan kan man maila mig här: glenni79@gmail.com ..Så snackar vi om det. :-)
Skivan kostar då 25kr mot postförskott.


Nu är det läggdax, jag är helt slut! hehe


Love you guys!

Kungsan Fredag


Hej

Imorgon kl 17:00 så smäller i Kungsan mina vänner.
Hoppas vi ses där. Kom gärna fram och säg hej!

En sista fix med håret imorgon sen är det klart med förberedelser. Repet idag gick toppen.


http://minaya.se
http://myspace.com/minayamusicPEHR "PH" HANTE
Managing Director/Manager
ph@poph.se +46 (0)76 83 89 274

Träna träna

Jag tränar stenhårt inför giget i Kungsan nu på Fredag kl 17.

Det går jätte bra tycker jag. Det ska bli så kul. Jag längtar så mkt.

Imorgon är det rep kl 16 med bandet. Spännande!A

Rädda mammorna

Igår gick jag på "mamma galan". Oj så vackert det var och så rörande. Tårarna ville inte hålla sig kvar inom mig. Var det någon som såg på galan?

"Rädda mammorna" är en kampanj som pågår under Maj månad. Röda korsets Rädda mammorna-kampanj, avslutades med en insamlingskväll i TV4 igår. Kattis Ahlström och Tilde de Paula var kvällens värdar. (Så himla vackra var dom)
Vi hade blivit inbjudna av "Titan" produktionsbolaget bakom sändningen av galan.

Fakta!

Just nu pågår krig och väpnade konflikter på ett trettiotal olika platser i världen. Röda Korsets närvaro minskar risken för övergrepp. Rädda Mammorna-kampanjen inbringar pengar till arbetet för att skydda kvinnor och deras familjer.


Rädda Mammorna-kampanjen pågår 1-31 maj 2009. På Mors dag den 31 maj sänder Röda Korset en insamlingskväll på TV4 till förmån för mammor världen över som drabbats av krig.
Varje dag våldtas, stympas och dödas kvinnor i krigs- och konfliktområden. I dagens krig och konflikter används sexualiserat våld medvetet som vapen. De våldtagna kvinnorna och flickorna riskerar förutom skador, oönskade graviditeter och förnedring även att förskjutas från sin familj och sin by. Skammen och skulden är ofta för stor.
- Röda Korsets närvaro minskar risken för övergrepp. Till dem som trots allt utsätts för sexuellt våld ger vi sjukvård och psykosocialt stöd, säger Sandra Pihlström, kampanjledare för Rädda Mammorna.

Läs mer här.

Och här!

RSS 2.0