Jag ställer människan mot väggen

I em ska vi jobba med en ballad i studion som heter "Vem rätt Vems fel". Detta är en låt jag skrev inspirerad av en resa jag gjorde förra året till mitt hemland Dominikanska Republiken. Den tar på det känsliga ämnet orättvsa och fattigdom och ställer människan och hennes betéende mot väggen. Det ska bli kul att få spela in den äntligen.


Andres gör "Lasse i Parken"

Andres gör "Lasse i Parken"

 
  Gissa min sko!?
 

"Andres Esteche gör Lasse i parken" , i förrgår dock. Det var riktigt trevligt och Andres va så duktig..

Igår var jag till Bea, min hårstylist och gjorde mitt hår.. Ingen får röra mitt hår förutom jag eller Bea! Ingen! Ni vet väl vad man säger om svarta kvinnor och deras hår.. Hehe

Här är resultatet:

 


Söders Finest

Söders Finest

 "Söders Finest"

Planeringsfika idag med anonym på Söder. Nu ska det bli platta av vill jag lova! 


Semeeeeessster..Nyvaken och ny semester!! Kan det bli bättre?  Nu ska här njutas.
Vad ska man hitta på för att fira in semestern ordentligt då?

Kanske middag och lite Rosé på balkongen kväll?

Puss på er

Nyvaken

*Nyvaken och härlig har jag på en kopp varmt och gott kaffe. Det är för mig en omöjlighet att börja dagen utan. Just nu brygger jag Gevalia i min perkolator. Jag har märkt att det är ganska svårt att gå tillbaka till vanligt bryggkaffe från en vanlig kaffebryggare när man väl satt sina smaklökar i arbete på perkolatorkaffe. Någon last ska man väl ha. :D

En sak till. Jag har just skaffat mig ett melemskap på finest.se. Jätte trevlig site! En hemlis är att jag har blivit tillfrågad att bli toppbloggare där.. Hihi. Vi ska antagligen träffas och diskutera saken. Vi får se hur det blir. :D

Elak och oförskämd = Poppis blogg

Jag har funderat på detta fenomen. Kan det vara så att för att få en populär blogg måste man vara lite små elak som person eller iaf skriva elakheter??

Hm.. då kommer nog jag inte komma så långt i bloggvärlden, då jag anser mig själv vara en av de allra snällaste människorna i hela världen!!

 

Vad säger ni?

 

Fresten, jag har blivit medlem i en ny site. Den kommer bli "the next big thing" efter Myspace tror man. Den heter Snowfish och är lanserat av svenskar. Kolla in sidan, ni får börja på min :).

http://snowfish.com/Minaya/


Blåbuss 4

Nä men ser man på vem man träffade på, på blåbuss 4 när jag var påväg till jobbet.. Andres Esteche!


Andres stiger på vid Hornstull, snygg som vanligt och är på väg till en vän.

Vi bubblade och neggade lite över musikbranschen! Det vare en kort träff, men mycket blev dock sagt mellan Hornstull och St:Eriksgatan.


Berättade jag fresten att jag och Fredrik skrivit en låt åt Andres som han ska ha med på sin platta!! Den heter "Paradise lost".


Kram


Minaya - The beginning Del 3 (KUNG)

Kung,.. min andra singel. Ja, det var ju ganska nyligen och det står bara några inlägg längre ner. Men jag gör en liten mini-summering iaf, för jag vet att det kommit många nya läsare till mig blogg. :D. Hur jag gjorde kung samt lite till.


Singelrelease 2: - K.U.N.G

Vi började processen med att lansera min andra singel "K.U.N.G" redan i April. Detta är del 1 av många. :D.
Och, sammanfattning av vad som behövdes göras med låten KUNG:

-Vi vet att vi vill lansera "KUNG" som andra singel.
-Kung kom till hemma i min soffa med min gitarr. Sedan tog jag den till Frdrik som lade ytterligare magi (ackord) på den- Sedan gjorde han produktionen.
-Körsång sjöngs in av söta Binette. En underbart duktig sångerska som också är i pipelinen att lansera sinegna första singel.

***********************************************************************

Singelrelease  - "KUNG" (Omslaget)

Skiv-pressar-processen drogs igång. Den är ganska lik den jag gick igenom för att få fram min första singel "Dina vackraste ord". (Köp den för 9kr på Itunes.) Så nu var man ju varm i kläderna.

Remixer bestämdes och gjordes av Joel Nyberg. En duktig remixkille som jobbar på Rix FM.

Min Artdirector Marcus Engström gjort ännu ett lyckat omslag till mig. Han arbetar även på min Myspace och  hemsida www.minaya.se som står klar inom kort.

Bilden är tagen av Esbjörn Ljunggren på "Studio couleur".  Här är bilden:

*****************************************************************************

KUNG singlarna

Mina "Kung"-singlar hittade hem till mig, efter en liten försening.
Dom är jätte fina. Det är blindskrift på själva CDn också, så som på förra singeln.

Bilder:
  

**************************************************************************************

RADIOTURNÈ/ ADD PÅ Sveriges Radio

När skivan blev klar åkte jag iväg på en liten radioturné uppåt i landet. City radion Gävle, 102,7, samt Sveriges Radio P4 -Falun 100,2 MHz (mina gamla hemtrakter). Jag blev intervjuad. Strax efter detta addade Sveriges radio P4 in "Kung" på deras lista. Det innebär att den spelas regelbundet av dom. Den tar "Dina vackraste ord´s" plats. Men den spelas också fast inte lika ofta dock.


Falun P4. Program; Brus och Kompani kl: 15:00 .
Klicka här för intervju!

Jonas Linné                                                                   Högt i tak är det också! 

 

Gävle City Radion. Klicka här för att lyssna på intervjun! Klicka här för hemsidan.


****************************************************************************

Försening av KUNG

Det var många som mailade mig och frågade varför det inte gått att köpa KUNG digitalt via nätet. Jag kollade upp det och det visade sig ha blivit ett missförstånd. Men nu finns den uppe efter ett par om och men.

KUNG -orginal + remix, finns att köpa på Itunes . :D   Ni kan även köpa "Dina vackraste ord".
"Kung" kostar 9kr och kan köpas som enbart singel eller med remixer. Klicka på bilden nedan:


Fler sidor man kan handla digitalt på. Vill man ha den fysiska så kan man maila mig på: glenni79@gmail.com.
- Åhléns                   
- CDon.se
- MTV.se
- Halebop                          ITUNES --->      Minaya - Dina Vackraste Ord - Single
- Telia
- Popcity
-Emusic
-Download.mtv3.fi + Många fler


Kung på youtube

Hallå. Förutom att det är ganska trist väder bara så är det bra. 1ag har haft en "knåpardag" och försöker styra upp lite på nätet. Min tanke är att jag ska göra (hör och häpna) en video till ""Kung"" som jag ska lägga upp på youtube. Det lir en video med bildcollage. Det är bra att även "Kung"  finns där den med :) Inte så lätt, och datorn har varit halvvägs ut över balkongräcket... men nu så!!

Något kul är att min svärfar ringde och sa att han flera ggr, bara denna vecka har hört den på radio i södra Sverige. Han åker runt en hel del och jobbar.. vad glad jag blev.

Här, varssågoda mina söta läsare.. :) (Stäng av musiken längst upp på sidan först!!)

Minaya - The beginning Del 2 (Dina vackraste ord)

Hej. Så nu har ni fått en liten summering om början av det hela, (se inlägget )så nu går vi vidare.
Vi (jag, min manager Pehr Hante och min producent Fredrik) har haft ett antal möten om hur vi ska utforma plattan. Vi hade många låtar nu så nu måste vi börja planera släppet/släppen. Hur många singlar ska släppas innan plattan etc.

Den första singeln var det aldrig någon tvekan från min sida om vilken det skulle bli. Det blev "Dina vackraste ord". En låt som betyder mycket för mig. Den var den första låten jag och Fredrik gjorde tillsammans och som vi fått äran att jobba med Staffan Hellstrand på då han skrev texten. Så jag tänkte att jag skulle posta min "Studiodagbok" för er, som jag förde under den tiden och inför singelsläppet. Jag gjorde även en musikvideo till den. Releasefest på East var ett faktum!

********************************************************************

Dina vackraste ord. Del 1. Sena kvällar..

Sena kvällar ingår i detta jobb..

 

"Dina vackraste ord" kan ni höra på min Myspace. Den är mig nära hjärtat, för det var faktiskt en av de första låtar jag och Fredrik skrev tillsammans. Nummer 2 i låtordningen. Men den är den första låten att bli klar, alltså att vi slutfört den.


Här en bild från den gamla studion


En lite suddig bild. Det här är Fredrik, han som står för all magi!


******************************************************************************

Dina vackraste ord. Del 2 - Studio-Eftertankar.

Min debutsingel.."Dina vackraste ord" (demoversionen) hade jag i Ipoden en hel del och lyssnade en hel del för att utvärdera vad som är bra och lite mindre bra.

När man sitter instängd i en studio i många timmar i sträck finns risken att man blir ”döv” för vissa saker och att man blir en vad jag kallar ”örontjänare”, dvs. att man till slut tycker att det låter bra för att man är för trött egentligen. Det är extremt farligt, för då tullar man på kvaliteten.

Den första textraden i låten går: "Om vi går vilse i en gråvit skymning, eller smälter i ett sorgset regn ". Inspirerat av den vill jag posta en jätte vacker bild på en just "gråvit" skymning.Bilden är tagen av "Abrakadabra"Fotojens.se/images/Dammsjön

*************************************************************************

"Dina vackraste ord" - Del 4 Ännu mer mix och finlir

När man känner att en låt är "klar", så är den egentligen inte klar, utan det finns ännu ett steg att utföra.. man mixar, (Finputsa kan man säga) Sedan skickas den på mastring.

Jag gjorde mig bekväm i denna hörna. Lite stökigt kanske.. men men.Här kommer en bild på Fredrik som sitter och jobbar på låten och bild på skärmen där man kan se min baby bearbetas och bli hel och underbar. Å vad jag älskar "Dina vackraste ord" och att få vara med om "hennes födelse" kan man säga.*****************************************************************************

Dina vackraste ord. Del 5 -Videoinspelning..

Musikvideo spelades in för "Dina vackraste ord" på tisdagen den 25/11-08.

Min kompis Bea skötte hår. Stylist: Hanna. Hon har jobbat med andra musikvideos som tex Elin Lanto - Discotheque

Vg se.

 

***********************************************************************

Dina vackraste ord. Del 6 - Videoinspelning

En vän till mig som heter Pär Johansson har importerat ett nytt sminkmärke till sverige som heter Sacha. Det är inriktat på mörkhyad hud. Underbart för mig och alla mina andra mörkhyade systrar.  :-D Det kan vara lite knivit att hitta bra smink som passar vår hudtyp och hudfärg.
Deras spokes-woman heter Amy. Hon är även makeupartist och sminkade mig inför videoinspelningen.

***********************************************************************

Dina vackraste ord. Del 7 - Kläder inför videoinspelning

Jag mötte upp Hanna min stylist för att hitta lite snygga kläder till videon.
Jag och Hanna möter sedan upp Bea som är hårstylisten. Sedan mötte vi upp Makeupartisten Amy.

*************************************************************************************

Dina vackraste ord. Del 8. Final mix

"Dina vackraste ord" var äntligen Mixad och klar. Vi skickade den på Mastring. Den mastrades i studion Cosmos. Hos en kille som heter Sören.

*************************************************************************************

Dina vackraste ord. Del 9 - Mastering

Då så, nu var det klart, mastringen var gjord.


*******************************************************************************************

Dina vackraste ord. Del 10 - Officiell inspelning av videon

En av de mest fantastiskaste dagarna i mitt liv. Det var som att strutta omkring på små moln hela dagen. Hårt jobb men på moln. Under nästan hela inspelningen filmades det "behind the scenes" Super kul till sedan att ha också.

Att stå där och spela in en video till en låt som man själv gjort och som betyder så mkt för en är en helt magisk känsla.
Det kändes jätte bra, jag fick fram det jag ville förmedla. Killarna på Kamisol gjorde den.

Mitt brudteam; Hanna (kläder), Bea(hår), Amy(Smink), min syster (filmade med videokamera). Helt fantastiska brudar och dom gjorde ett sådant fantastiskt jobb med att styla inför videon.
SACHA-sminket var helt fantastiskt och det ska bli en ära att få representera det!

*******************************************************************************************

"Dina vackraste ord" släpptes den 29 januari 09

Min debutsingel "Dina vackraste ord" släpptes den 29:e januari.
Ni som vill kan då köpa den på t.ex, Itunes, CDon.com, plus många många fler ställen.
Lista på fler ställen följer i länken nedan:

Musichelp/Distribution                    Tack vänner för ert stöd!!!                      Min musik


Detta är singelns framsida!
       
           

Minaya - Dina Vackraste Ord - Single 
  

Annars kan man beställa den fysiska skivan av mig. Den kostar 25kr+porto.
Kära vänner.. Ingen illega nedladdning nu.. Fy fy! Andra sjater som har låten:

Popcity

Emusic

Download.mtv3.fi


'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''****************************************

Release kväll för "Dina vackraste ord" på East i Stockholm

Jag hade releasparty på East i Stockholm!Bilder:
***********************************************************************

"Dina vackraste ord"- musikvideo klar.Vinnaren av KUNG tävlingen är...

Hej. Jag vill först tacka alla er som varit med i tävlingen. Det betyder mkt för mig. Alla hade så fina motiveringar till att få en skiva hemskickad, så det har varit svårt att hitta 5st bara.. :) Därför har det tagit lite tid tyvärr.. Sorry vänner..

Hur som haver!
3st vinnare är valda utifrån att de alla har något i sin personlighet som är något extra. Tex extra drivande eller inspirerande.
2st är valda utifrån en lottning min lillasyster Yanet drev.

GRATTIS TILL:::::::::::::::Amanda - Amanda är en go tjej som verkligen kämpar för att nå sina drömmar precis som jag. Hon är en inspiration för oss alla. Grattis Amanda. Hennes motivering var otroligt vacker:

"Anledning: Du är en av mina förebilder, jag bär alltid med mig dig i mitt hjärta. Din debutlåt står alltid skriven på min handled. Tänk om jag kunde få ännu en liten del? En singerad skiva, ännu bättre.
Jag älskar hela dig Minaya, din röst, din personlighet, ditt stöd!!!!!!!
Varesig jag vinner eller inte, du finns alltid kvar här inne pekar på mitt hjärta"

Sosso - För att hon gick och nynnade på låten i en tunnelbanevagn när hon trodde att hon var ensam där fast hon inte var det. Sen kom det fram en tjej och undrade vilken låt det var. :)

Sosso skickade en kommentar och berättade detta för mig. Jag blev så glad och det förgyllde min dag!

LIENE Liene kämpar också väldigt hårt för sitt mål. Hon sjunger och gör låtar som hon lägger upp på sin blogg.
Lienes motivering: Varför jag vill vinna singeln är för att jag älskar låten och just för att det är din tävling och din låt. Dessutom har jag sedan 2-3 år följt samma budskap som i låten, så den liksom passar mig.

Gabriella - Motivering: Wow, helt amazing hur bra du är! Såklart man vill vara med i tävlingen!

Sanna -  Motivering: Min anledningn är väldigt simpel. Jag gillar din musik, den gör mig lugn och glad. Även om jag vet att din låt bara är ett klick ifrån mig via din blogg) så skulle din singel hemma hos mig lugna min stressade vardag.


Ni som vunnit kan maila mig på glenni79@gmail.com så får ni mer info! :)

Yanet 18 år

Min lillasyster fyller 18 år idag, eller igår nu efter tolv. :) Vi har varit ute och ätit middag med min familj på söder i Stockholm. Mamma och barnen gick hem och vi andra tog med oss 18 åringen på en drink på "East", ett ställe på Stureplan. Vi hade en riktigt mysig kväll och lillasyster är jätte nöjd!

Innan allt födelsedagsfirande så jobbade jag och Fredrik i studion. Vi sjöng in och jobbade vidare på ännu en ny låt idag. Den heter "Jag ropar". Den känns grym och har verkligen fått sig ett ansiktslyft.


Minaya - The beginning Del 1

Hej mina vänner. Jag tänkte passa på att göra en liten summering för er som inte har en aning om vem Minaya är och vad det egentligen är hon håller på med ;)
Det hela började för en herrans massa år sedan, i min barndom. Mitt intresse för musik blev starkare och starkare. Det senaste året har det hänt mkt, så här får ni en liten recap.. Jag delar upp storyn i 3 delar.

The beginning - Del 1:

Det hela började med att jag laddade ner en gitarr-kurs från internet eftersom jag inte kunde göra musiken till mina 100 texter som låg i hög i byrålådan. Det tog mig ett tag att ta mig för att sätta igång med det hela.
Jag laddade ner kursen, satt i timmar, dagar, veckor, hoppade över gitarren, ville slänga den i väggen, kasta den åt hundarna, men den kom till mig sedan ändå. Tack för det, för han och jag har gjort en hel del babysar ihop!  Jag skickade runt mina demos och tillslut nappade en producent som heter Fredrik Samsson, och sedan dess har det varit Minaya + Fredrik = Sant.

Låtskrivande/Samarbeten:

Jag har skrivit de flesta av mina texter själv och musiken tillsammans med Fredrik. Jag har samarbetat med t.ex. Dilba, Staffan Hellstrand,
  

Randy Gudroom (Michael McDonald, Chicago mfl), Mickhael Garvin (Jennifer Lopez, Daniel Lindström, Ola Svansson mfl) Jag har körat till Leona Lewis, Daniel Lindström mfl. Mustodamus, en producent jag jobbat med.

 Sjukan:

Jag är utbildad sjuksköterska och har sedan September 08 arbetat deltid då jag beslöt mig för att satsa på musiken.

Sjukan är ett trevligt ställe och att rädda liv är underbart och tacksamt. Men mina drömmar är ännu trevligare tycker jag, så jag satsar! Nu från hösten 09 tar jag tjänstledigt.GIG/Bilder:

Jag har gett mig ut på äventyr och sjungit för underbara fans. Detta har jag gjort både i Stockholm och utanför. Det är underbart och jag trivs som fisken i vattnet på scenen. Jag har hunnit med att sjunga för de sjuka barnen på McDonald barnhus i Huddinge och uppträtt på en gala för att samla in pengar för McDonald barnfond. Artister som Sibel uppträdde också.

Jag har mitt lilla band med mig som består av: Jonatan Stenson på gitarr och Rickard Valdés på slagverk. Sedan lånar vi in om vi behöver ytterligare instrument.

 

 

Kulturfestivalen 08                                                                 Berns 08
  Thumbnail  ThumbnailThumbnail 

Jag och Sibel
  

Kungsan 08


Management 08:
Jag får officiellt en manager Aug 08. Han heter Pehr Hante och driver sitt eget managementbolag som heter PoPh

Skivbolag 08:
Jag startade ett skivbolag som heter "ACM Music". Jag hade från början ett företag som heter "Minaya Music" som jag expanderat. 
Jag anmälde mig på Företagscentrum för småföretagare för jag hade bestämt mig. jag gick för föreläsningar och seminarium.  Nu gäller det! Jag lär mig också att bokföring "is the devil".

Jag ville bli en mulititalang och prodda mina egna grejer: Mitt Protools (Musikprogram) är fixat + mikrofon. Det är sjukt underskattat att producera musik. Ojoj vad jag satt.

Jag lär mig spela piano: Jag är grym och det finns inga gränser, SKY DA LIMMIT!
Har alltid haft en dröm att lära mig spela piano. Gick till DeLux i Stockholm och köpte ett El-Piano.


Försovningen är ett faktum!

Försooooooov mig och vaknade 17:50... Ojoj...Herreguud!  ---> Upp i duschen och äta fixa, men STOPP,... Kaffe FÖRST! Haha
Jag hade tänkt mig en powerwalk till jobbet idag. men nu väger jag mellan att stressa ihjäl mig för en powerwalk, eller ta det lugnt och få en bra start på dagen! Jag hatar att stressa och att ha för lite tid på mig så jag är oftast ute i god tid med det mesta.

Jag bestämmer "as i write" att jag stannar och tar det lugnt, bloggar, dricker upp mitt underbara kaffe och inte stressar!


Här om dagen såg jag denna add på väggen i tunnelbanan.. Nämen,,, det är ju Angelina min lillasysters kompis. Angelina är den 3e tjejen från höger på övre raden. Hon jobbar som frisör på "Saints & Sinners" i Stockholm". Bra solong och är helt klart värt ett besök. Angelina Astor bloggar också. Kolla in hennes roliga blogg här!

Det roliga är att hennes pappa Benny också är musiker och medlem i gruppen "Apopocalyps". De hade en jätte hit för många år sedan som heter "Gung gung gunga". Jag har blivit tillfrågad att göra en spansk text till den låten.Gung gung gunga - Apopocalyps


Söder

Idag har jag och och min sambo tagit en promenad på Söder i Stockholm. Vi åt på restaurang och träffad på vänner. Mysigt en lördagkväll. Sedan vandrade vi vidare till studion och lyssnade på "Ökensand" som Fredrik proddat och fixad lite i dagarna. Tanken är att det ska bli en duett med Staffan Hellstrand.
Jag ser fram emot det. Han är otoligt begåvad.

Jag hittade den här texten när jag satt och googlade här om dagen. En text om hur det är att vara artist idag. Ganska rolig.  Hoppas ni får en fin lördag.


Det är inte lätt att vara artist

Det är inte så konstigt att artister och kompositörer är självupptagna, egocentriska divor som älskar sig själva mer än allt annat. Det måste de vara, annars skulle de aldrig stå ut med det jobbet. De får nämligen höra sin egen musik väldigt mycket. Och de ska alltid se ut som de älskar den!

 • Låten ska komponeras, ofta av artisten A. Den tragglas hemma vid pianot flera dagar. Den ska spelas för flickvännen/pojkvännen. Den finns i huvudet när A ska somna och när A vaknar. A drömmer också om den. Och den finns i huvudet på A i bussen, i bilen...
 • Låten ska repas in med bandet då den tragglas ett par dagar i replokalen.
 • Låten ska spelas in på en demo, en pre-production. Det tar cirka två, tre dagar i en mindre studio.
 • Låten ska spelas in till plattan i en större studio. Det tar kanske fem, sex dagar. Varje instrument spelas in separat. Efter varje pålägg ska det lyssnas om och om igen så allt blir så bra som möjligt.
 • Låten ska mixas. Det tar minst en dag. Då spelas låten om och om och om igen. Konstant...
 • Plattans ska mastras. Lyssning och ett par justeringar till innan det blir en cd. Ofta är A med och kollar att det blir bra.
 • Promotion. Radiointervjuer, skivsigneringar med mera. Gissa vad A får höra då...?
 • Videoinspelning. Konstant mimande till låten under minst en dag.
 • Redigering av videon. Varje ruta ska granskas ordentligt! Medan låten strömmar ur högtalarna.
 • Tv-gig. A sjunger låten playback i många tv-program.
 • Repetition inför turné. Låten spelas dagligen under ett par veckor.
 • Turnè. Låten spelas varje på konsert. En del turnéer har två hundra gig!
 • Det ska bli en live-platta. Inspelningar från ett antal olika konserter ska lyssnas igenom och de bästa versionerna av varje låt ska väljas ut.
 • Mixning av live-plattan. Minst en dag per låt...

Så om A ger bort en platta till en vän, finns det ett villkor:
SPELA DEN INTE NÄR A ÄR NÄRVARANDE!


Inlägget kopierat från Yttermera.  


Ingen feeling..

Hej.. Nyligen hemkommen från studion. Ibland kan det vara så att man kommer till studion och kanske inte är i toppform. Man känner att det man gör kanske inte blir så bra som man vill och vet att det kunde vara. Idag var det så för mig. Jag kände att jag hade lite huvudvärk under dagen som inte ville släppa riktigt.
När jag sjöng så kändes det inte 100% helt enkelt, jag hade inte "feeling" så det vi gjorde var att vi hoppade över "Åsen" och fortsatte på en annan låt som heter "Ökensand" istället. Det är viktigt att man är ärlig mot sig själv men också sin producent. Sjunger man flera tagningar som man egentligen inte gillar så får båda lida av det i slutänden eftersom resultatet då också blir sämre.

Jag berättar lite om Ökensand. Det är en låt som jag, Fredrik och en kille som heter Peter Cartriers skrivit musiken till och som Staffan Hellstrand skrivit texten på. En underbar låt som handlar om att vi ska värna om vår värld och varandra, och inte låta våra hjärtan förvandlas till "Ökensand".

Innan vi sjöng satt vi på restaurang Jolo och fikade.


Fredrik hade tidigare jobbat i studion med Andrés Esteche. De hade spelat in nya blåsinstrument till en av hans låtar som heter "My mama". En riktigt bra låt som ni kommer att få höra snart, för Andrés släpper snart sin nya platta. Klicka här för Andrés blogg.
Där satt också Janette Jensen, INR för "Warner Chappel music publishing" i Stockholm.

Vi satt och bubblade och sen gick vi ner till studion och lyssnade på lite låtar.

    Janette och hennes son.

Gatorna på Åsen

**Glöm inte tävlingen där man kan vinna min senaste singel signerad. Kolla några inlägg längre ner*****

Hej. Vårt studiomaraton fortsätter.. :)

Igår var jag i studion och lyssnade på Fredriks produktion av vår nästa låt som heter "Gatorna på Åsen". "Åsen" som jag kallar den, är en otroligt mysig låt som berättar om kärlek som varit.. Den är lite patriotisk också eftersom det jag sjunger om utspelar sig runt mina hemmakvarter i Stockholm.

Ikväll ska vi påbörja nästa låt som heter "Vems rät Vems fel".

Bilder från studioinspelningen igår.


KUNG på Itunes nu!!!

Äntligen har "Kung" kommit upp på Itunes. Bättre sent än aldrig som jag säger själv...
"Kung" kostar 9kr och kan köpas som enbart singel eller med remixer.

Vänner, hjälp mig gärna genom att sprida ordet och lägga upp detta på era bloggar :)

Klicka på bilden nedan1

Glöm inte min tävling där man kan vinna singeln "Kung". Vinnaren presenteras nu på måndag den 20:e juli.

Kram

Baksmällan

Igår såg jag filmen "Baksmällan" eller "The Hangover" som den heter på engelska. Jag minns inte senast jag skrattade så mycket. Den var sjukt rolig. huvudpersonerna var riktigt speciella karaktärer.
Filmen rekomenderas varmt för den som vill ha ett riktigt gott skratt.Idag har jag möte med Marcus Engström angående artworken på min kommande och första platta. Jag har lite idéer och vi ska brainstorma och boka in en fotografering.

Marcus har gjort AD jobbet på mina två singelomslag. Kolla in hans hemsida här!Studiodagboken - Körer

Idag, innan jobbet var jag i studion och lagt körer på "Om du inte fanns". Det blev bra. Ibland kan det vara svårt att hitta passande stämmor dock, så man får prova sig fram. Som tur är har jag Fredrik där som är en gamal körledare.   :)
Min plan är att den låten ska bli lite mer akustisk än vad de andra låtarna vi spelat in.

Inga bilder idag tyvärr, har inte dom vid denna dator.

Kram


Studiodagboken: "Om Du Inte Fanns"

Hej hej igen. Först och främst, glöm inte min tävling där man kan vinna min senaste singel "Kung". Kolla in inlägget.

Nu går det undan..  och idag så ska vi ses kl: 13:00 och köra vidare på en låt som heter "Om Du Inte Fanns". Denna låt är tillägnad och handlar om min dotter. :)

Jag sjöng in "Andas" igår och det gick jätte bra. Den låten betyder så mkt för mig. Den var faktiskt den första helt självskrivna låten som jag gjorde. Då var den dock inte så här välutvecklad som den är nu. Fredrik och en kille som heter Mickael Persson har samarbetat med mig på den. De har lagt in mycket bra grejer och idéer till Ändå.
Det kändes lätt att få fram det jag ville idag med låten. Vi gjorde 4 sångtagningar sedan satt vi och klippte sången. Fredrik jobbar sedan ensam med att mixa med mer, eftersom att jag inte kan det.Här kommer några bilder:

Fredriks Conrtabas
 

Dagens studio outfit:
Vit tröja och grå jeans från Cheap MondayStudiodagboken: "Ändå"

Gomorgon mina vänner. Idag ska jag till studion för det är da att finslipa låten "Ändå". Den är en av mina äldsta låtar som jag håller väldigt kär. "Ändå" handlar om att även om saker och ting kan vara svårt och att åstadkomma, som tex att följa sina drömmar, så ska man försöka i alla fall och fortsätta drömma. Det samma gäller kärleken, att även om man blir sårad en dag så kan man inte strunta i den, utan ta chansen att älska i alla fall. :)

Annars regnar det här i Stockholm sedan igår eftermiddag, riktigt tråkigt. Men absolut en bra dag för att sitta i en studio. Regnet är också bra för moder jord, hon behöver det!

Hoppas ni alla får en fin dag.

 

XOXO

"Better On The Other Side"

Hey. Jag var in på Angela Monroes blogg och såg att hon postat denna bild på oss som hon hittat på Posh24,
Kul! Kolla in hennes blogg, den är superbra och hon är sjukt rolig!

Jag har inte hunnit svara på era kommentarer, sorry, men snart! :)

Angela Monroe med sällskap

Jag postar även ett klipp på låten; "Better on the other side" - The Game, Usher, Boyz II Men, Diddy, Chris brown, Mario Winans
 

Studiodagboken: "Andas"

Hej.

Idag har vi finputsat låtarna från igår. "Är det okey" och "Mannen I Månen", sedan påbörjade vi nästa låt som heter "Andas". den handlar om när man ibland kan känna sig kvävd i ett sammanhang. Man har panik och man får inte luft. Man spricker  nästan sönder känns det som.. Ja, det var ett litet utlägg om"Andas". Och självklart ska även denna vara med på plattan.

Jag tog lite bilder idag också.

Jag och guran..

 

"Är Det Okey " in the making..Dagens studio outfit

Studiodagboken: "Är det Okey" och "Mannen i Månen"

Hej. Idag har vi jobbat i studion hela dagen. Min hals är bättre nu men jag är fortfarande lite snuvig. Det gick jättebra att sjunga. Jag är så glad.
Jag släpper min första platta till oktober så nu är det jobba jobba som gäller!!

Vi har jobbat på 2 st låtar idag. Dom heter "Är Det okey" och "Mannen I Månen". Ni som ni som följt min blogg ett tag vet att jag har gjort och dokumenterat många av mina studiosessions, och bland annat dessa två. För er om inte läst och som är lite nyare här hos mig kan klicka på länkarna och läsa inläggen.
Klicka här för "Är Det Okey"
Klicka här för "Mannen I Månen"

Låtarna är NÄSTAN klara... Jihoooo! En massa Mix och Mastring kvar. Imorgon blir det studion igen. Fortsättning på låtarna men sen också påbörja en ny!! :)

Jag postar lite bilder från idag. Varsågooooda!


Här i skamvrån hängde jag!


 

Minaya in action!                                                        Fredrik min producentDagens studio-outfit!
(Tröja och byxor från Cheap monday. Accessoarer och linne från H&M )

Förkyld = Ingen sång

Goddag mina vänner.
Glöm nu inte min tävling där man kan vinna min senaste singel "KUNG". Jag skriver om det här nedan. Svara gärna under det inlägget om du vill vara med! :-)

Annars kan jag berätta att det är ruskigt tråkigt att vara sjuk.. speciellt förkylning som sätter sig rakt i halsen och på stämbanden.. Ush! Jag kan inte sjunga. Jag känner mig lite smått "handikappad" när jag inte kan använda rösten och sjunga! Det är lixom mitt instrument och min bästa tillgång.. Men det bästa är att den snart kommer tillbaka :).


Här får ni lite bilder :) Den översta är från en studiosession tidigare.Gig på Berns salonger i Stockholm 08.

Tävling "KUNG" - Vinn en singel

*Nu är det tävlingsdax!!!

I samband med min singelrelease av KUNG lottar jag ut 5 st singlar

Tävlingen varar från idag fredag den 3:e juli till fredagen den 17:e juli.  Vinnaren meddelas på måndagen den 20:e senast! :-)


Glöm inte att skiva varför just du vill ha den.... Inga konstigheter! :-)
Regler:

*Skriv några rader om min tävling i din blogg, låna bilden här ovan, lägg in den och länka till mig.

*Kopiera länken till ditt inlägg så att jag lätt kan hitta att du gjort ett inlägg hos dig om min tävling.  Easy?!

*Skriv en kommentar om varför just du ska ha singeln. Ge mig länken till ditt blogginlägg (på detta inlägg) så jag vet att du vill vara med.
*Lägg gärna till mig på blogglovin.. Inget måste för tävlingen dock!

Puss puss

Min musikvideo

Hej. Jag lägger upp min musikvideo till min första singel "Dina vackraste ord" för er som inte sett den ännu. Nedan följer ett liveklipp på min andra singel "Kung" som jag uppträdde med i Kungsan den 5:e juni. Stäng av den befintliga låten som spelas (Dina vackraste ord) genom att skrolla längst ner på sidan och klicka av! :)


"Dina vackraste ord" - Minaya "Kung" - Minaya
 

RSS 2.0