Rädda mammorna

Igår gick jag på "mamma galan". Oj så vackert det var och så rörande. Tårarna ville inte hålla sig kvar inom mig. Var det någon som såg på galan?

"Rädda mammorna" är en kampanj som pågår under Maj månad. Röda korsets Rädda mammorna-kampanj, avslutades med en insamlingskväll i TV4 igår. Kattis Ahlström och Tilde de Paula var kvällens värdar. (Så himla vackra var dom)
Vi hade blivit inbjudna av "Titan" produktionsbolaget bakom sändningen av galan.

Fakta!

Just nu pågår krig och väpnade konflikter på ett trettiotal olika platser i världen. Röda Korsets närvaro minskar risken för övergrepp. Rädda Mammorna-kampanjen inbringar pengar till arbetet för att skydda kvinnor och deras familjer.


Rädda Mammorna-kampanjen pågår 1-31 maj 2009. På Mors dag den 31 maj sänder Röda Korset en insamlingskväll på TV4 till förmån för mammor världen över som drabbats av krig.
Varje dag våldtas, stympas och dödas kvinnor i krigs- och konfliktområden. I dagens krig och konflikter används sexualiserat våld medvetet som vapen. De våldtagna kvinnorna och flickorna riskerar förutom skador, oönskade graviditeter och förnedring även att förskjutas från sin familj och sin by. Skammen och skulden är ofta för stor.
- Röda Korsets närvaro minskar risken för övergrepp. Till dem som trots allt utsätts för sexuellt våld ger vi sjukvård och psykosocialt stöd, säger Sandra Pihlström, kampanjledare för Rädda Mammorna.

Läs mer här.

Och här!

Kommentarer
Postat av: AmandaKling

Jag satt och såg på det, vet inte hur många gånger jag grät, men väldigt många :)

Kram

2009-06-01 @ 14:26:57
URL: http://amandakling.blogg.se/
Postat av: Lina

HAHA, ja xpress säljarna är ju jävligt på. så vill man inget ha är det bäst att vara hård. dom är duktiga på att övertala en... :P

Men det funkar bra för dig då med täckning och så?! Du får väl ta och säga upp ett av dom, eller tecknade du dom nyligen?!

2009-06-01 @ 14:55:33
URL: http://liinaedfeldt.blogg.se/
Postat av: Helena

Jag såg lite av galan, jag tycker att det är jätte bra att dom gör såna galor för mammor med och inte bara för barnen :)



Hoppas att dagen har varit bra :)

Kram

2009-06-01 @ 15:12:46
URL: http://heea.blogg.se/
Postat av: Maddy

Fin blogg!

2009-06-01 @ 16:00:28
URL: http://greenpearls.blogg.se/
Postat av: Ida <3

Vacker blogg du har..

2009-06-03 @ 22:03:22
URL: http://alexandraida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0