A Fine Frenzy

Godmorgon! Idag blir det kör-rep med min körsångerska Binette som ska sjunga med mig i Kungsan den 5e juni kl 17. :D Vi ska gå igenom alla låtarna och alla stämmorna. Ska bli kul!

Jag måste bara få posta en video av ett band jag just fått nys om. "A fine Frenzy".. Riktigt bra! Älskar denna låt.
Det var genom söta Lienes sida jag hittade dom. Tack Liene!Andning

Uppsjungning och powerwalk idag. Riktigt bra kombination. Jag koncentrerar mig på andning nu för tiden, eftersom det är en sån viktig del av i kunna sjunga bra och med kraft. Det är klurigt! Men det ska gå.

:D

Idag ska jag till matilda, min sångpedagog.

Studiosession

Hej. Igår var jag i studion och lade sång och stämmor på låten "Okey" som jag skrivit om tidigare. Klicka här för att läsa det inlägget. Den blev GRYYM!

Denna låt gjorde jag och fick gäst co/work av söta Amelia från Danmark. Vi kände sån vibe och beslutade oss för att göra en duett på denna låt.
Riktigt kul!

Nu ska den mixas bara. Fredrik ska ge mig ett "baktrack" på den så att jag kan sjunga till den under mitt gig i Kungsan den 6:e juni. :D
Håll utkik efter "Okey"!! :D

Imorgon är det sångpedagog som gäller!

Rösta på mig till veckans blogg!

*Hej. Det blev tyvärr ingen svensktoppen placering för Minaya denna gången. Men vänta ska dom se. Jag kommer in en dag! hehe Det har varit en stor ära för mig att ens på komma in som utmanare. Det är det verkligen inte alla som får göra. Speciellt inte artister som inte har stora skivbolag i ryggen.

TACK P4 för att ni gav mig chansen.


*Jag är nominerad till veckans blogg på Emelajs blogg. Rösta gärna på mig. :D   Klicka här!

:-)


Idag smäller det! Lyssna på svensktoppen!

Snart snart snart , får vi veta hur det gått i röstningen på svensktoppen! Om jag är kvar eller om jag åker ut.

Som jag nämnde tidigare så kom jagförra söndagen in som "utmanare" på svensktoppen på 12:e plats! Det innebär att man får en chans att komma med.
Efter detta väntar man en vecka, och under denna vecka utser en jury vilken eller vilka utmanare som platsar på Svensktoppen, och vilken som åker ut!

Hur det än går så måste jag säga att jag är så otroligt tacksam över att jag över huvud taget kommit i närheten av att få komma med. För hur stort är inte bara det?

Hjälp mig att hålla alla tummar och tår!!!!

Klicka på länken nedan, Sveriges radios hemsida, och klicka sedan på länken "Lyssna på webbradio" längst upp på vänster hörn så kommer ni till webbradion.
Sveriges radio!


Aktuell lista:
http://www.sr.se/cgi-bin/p4/programsidor/artikel.asp?ProgramID=2023&Artikel=454872

Hur det än går idag så kan den som vill skriva in till L-G Alsenius: l-g.alsenius@sr.se
eller
Carolina Norén: svensktoppen@sr.se

och berätta varför just du tycker att Minaya platsar på listan!! :D

Kramisar och tack!

Hur man köper min musik

Hej söta ni. Jag har fått många frågor om hur man köper och lyssnar på min singel, så jag gör ett inlägg om det istället.
Om man har ljud på sin dator så spelas låten upp automatiskt när man kommer in på min blogg. Annars kan man lyssna på min musik HÄR

Man kan köpa min singel "Dina vackraste ord" för 9kr digitalt på flertalet webbutiker. Ex: här nedan:

- Åhléns                   
- CDon.se
- MTV.se
- Halebop                          ITUNES --->     
- Telia
- Popcity
-Emusic
-Download.mtv3.fi + Många fler

Om man hellre vill ha den fysiska skivan kan man maila mig här: glenni79@gmail.com ..Så snackar vi om det. :-) Skivan kostar då 25kr mot postförskott.

*För övrigt tränar jag och har mig inför giget i Kungsan den 5e juni. :-) Sitter med guran i knät och vibar.
Träffar äntligen min sångpedagog regelbundet. Det är bra. Man måste ha kontinuitet.

Ladda ner Kung Remix Radio edit redan idag!
*KUNG -orginal + remix, kommer att finnas på Itunes för försäljning inom kort. :D   Ni kan dock köpa "Dina vackraste ord" redan idag.

KLICKA HÄR! ENJOY!   


Erik Hassle

Jag vill bara säga GRATTIS till Erik Hassle som är på väg att skriva på miljonkontrakt. Det har gått två månader sedan han gjorde succé på skivbolagen i London och New York.

Eriks singel "Hurtful" släpps i USA den 17:e Augusti. 
Tänk att jag har delat scen med honom under "Gotland runt" förra åter. Erik var då ännu lite okänd. :D. Så söt och trevlig med båda fötterna på jorden.

Vi håller på dig Erik!!                                                                                                    
Kolla artikeln i Aftonbladet.                                                                                                        
 
Erik Hassle - Hurtful

                       

Minaya på Svensktoppen, nu ska vi enas. Behöver er hjälp!

Javisst, Minaya utmanar på svensktoppen denna vecka som jag skrev om tidigare i veckan!
Klicka på länken nedan för aktuell lista:

http://www.sr.se/cgi-bin/p4/programsidor/artikel.asp?ProgramID=2023&Artikel=454872

Nu vill jag att ni skriver in till L-G Alsenius: l-g.alsenius@sr.se
eller
Carolina Norén: svensktoppen@sr.se

 innan Söndag och berätta varför just du tycker att Minaya platsar på listan!

KOM IGEN NU ALLA! Nu ska vi visa vad vi går för! :-)

Kraaaaaaaaaaam

Dina vackrste ord - MINAYA


 ***************************************************************
Management:
PEHR "PH" HANTE  
Managing Director/Manager      
ph@poph.se   +46 (0)76 83 89 274 

Draknästet

Min producent Fredrik ska vara med i ett program ikväll på SVT som heter Draknästet.

Entreprenörer och innovatörer med affärsdrömmar får chansen att övertyga framgångsrika investerare - stora affärsdrakar med pengar och näsa för affärer - att gå in och finansiera affärsidéer. Drakarna är redo att satsa mellan 200 000 och 2.5 miljoner kronor, egna pengar, i varje affärsidé vilket gör att de enbart investerar i projekt de verkligen tror på. Beslut ska fattas vid sittande bord och drakarna kan investera hur mycket de vill eller ingenting alls. Medverkande drakar: Richard Båge, Ljubo Mrnjavac, Mats Gabrielsson, Gunilla von Platen och Sven Hagströmer. Programledare: Ebba Blitz.

Jag vet en som kommer att sitta bänkad! :D

En skön dag.

Idag har jag vart hos min sångpedagog. Det gick bra. Vi hade övningar som har med andningen att göra. Att lära sig att andas rätt. Jag kan säga att det är inte det allra lättaste. Det låter mycket lättare än vad det är. Haha!

Sedan boothcamp med min manager!

Sen en trevlig tur med en väninna i bilen runt Stockholms vackra  gator. Vädret har vart underbart idag. Turen avslutades på Judith & Bertil i Hornstull. Stockholms skönaste hak med den skönaste personalen. :D Alla är välkomna in i dimman.

Kram

Minnen.. back in the days

USHER - Burn

   Ville bara posta den för att den är så bra!

KUNG Del 4. - Gratis nedladdning av KUNG - (Remix -radio edit)

Hej.

Som jag tidigare nämnt har gjort en remix på KUNG, den är lite mer åt  "dance-hållet". Det är super kul och spännande att en av mina låtar ska bli lite mer "dunk dunk". Haha.

Jag vill stolt meddela er att jag lägger upp den på min Myspace. Jag kan även meddela att ni kommer kunna ladda ner den gratis också, här på bloggen :-)  Bra va! Ett litet vilkor bara.. att ni ger bort den till era vänner och bekanta och lägger upp länken / skriver en rad om det i era bloggar.
 

Och när ni väl har fått den så får ni göra vad ni vill med den.. Eh, nästan iaf. För nu ska min "KUNG" få vingar att flyga med!

KUNG -orginal + remix, kommer att finnas på Itunes för försäljning inom kort. :D   Ni kan dock köpa "Dina vackraste ord" redan idag.

VARFÖR?
Min önskan är att med hjälp av låten kunna inspirera. Jag vill att Du ska se dig omkring, lära dig att uppskatta livet och de runt omkring dig. Det är bara DU som kan göra något år DITT liv. Du är Kungen i ditt liv och ingen kan ta det ifrån dig.

KLICKA HÄR! ENJOY!   

MINAYA PÅ SVENSKTOPPEN!

Jihoooooooooooooooooo!!  Lyssna här!

Jag fick veta idag att jag ligger som "Utmanare" på Svensktoppen på 12:e plats! Oj så glad jag blev!! Det är en stor och upplyftande känsla. jag är så glad så jag springer omkring och gör lite glädjeskutt och har en massa oljud för mig.. :D

Samtidigt är det lite scary. Det är som om man någonstans inte riktigt vågar tro att det är sant. Svensktoppen är STORT!! Det har man ju lyssnat på sedan man var liten, på Mauro Scocoos och Lisa Nilssons tid. Man satt klistrad framför radioapparaten. Det var där tror jag som min kärlek för svenska och just dessa ovan nämnda svenska artister började växa. På den tiden satt jag och fantiserade om att just JAG skulle få stå på scen och sjunga, vara med i radio och kunna göra skillnad!

OCH NU ÄR JAG DET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Även om det bara var för en stund så gjorde jag det! Så ALLA, ring in, maila in, sms:a in och begär Minaya. Tyvärr kan ni inte rösta på Svensktoppen, men ev till andra program! ;-) Jag kommer posta ett inlägg där jag har några hemsidor där man kan rösta på Minaya!


Tjejer och killar, tappa aldrig hoppet och förlora aldrig era drömmar.

Fredags mingel, Bonnier, RixFM, Kungsan

Hej.

Idag sitter jag i Trosa, som är en tätort (stad) i Södermanland. Inte allt för långt från Stockholm längst kusten söderut. Solen lyser och det är härligt väder. Jag hinner inte svara på era kommentarer idag är jag rädd.. men snart ! :D

Igår var jag inbjuden till ett jippo som Skivbolaget Bonnier Amigo hade ihop med Expressen. Det var på M/S Gerda, en båt som ligger till på Norrmälarstrand i Stockholm. Vädret var toppen och det var gott med ett glas rosé, som det bjöds på.
Bonniers artister uppträdde med några låtar. Tex; Niclas Whalgren, Anna Maria Espinosa mm.
 
Sedan bar det av till Rix FM festen i Kungsan (radiokanalen). När vi kom ner var EMD på scen och tog publiken med storm. Måns Zelmerlöw var grym också. Det riktigt gungade i Kungsan. Efteråt träffade jag på söta Erik och grattade till ett fantastiskt framträdande.    


Kvällen avslutades på Cafét och Bluemoon bar för att se Andres Esteche uppträda. Det var succé. Fredrik, min producent har skrivit en del av låtarna han framförde den kvällen. Andres släpper snart sin första singel på den kommande plattan.   Klicka här för Andres Blogg!!


Singelrelease nr2 - "KUNG" (Omslaget)

Hej sötisar. Nu är det dax att starta skiv-pressar-processen. Den är ganska lik den jag gick igenom för att få fram min första singel "Dina vackraste ord". (Köp den för 9kr på Itunes.)
Det är super kul och spännande. 

Remixen ska vara med på skivan, nu är det bestämt. Den är gjord av Joel och Fredrik Samsson (min producent) har finputsat den lite.

Om ca 1månad ska skivan finnas i min hand och den fysiska singeln tillgänglig att köpa för den som är intresserad. Annars kan man ladda ner den digitalt på tex Itunes, CDon.se, Mtv etc.

Nu har iaf min Artdirector Marcus Engström gjort ännu ett lyckat omslag till mig. Han arbetar även på min Myspace och  hemsida www.minaya.se som står klar inom kort.
Bilden är tagen av Esbjörn Ljunggren på "Studio couleur".  Här är bilden:


Jag säger bara.. YES!! Go Beyonce!

   http://i43.tinypic.com/e81usw.jpg


Jag var på konserten ikväll på Globen, den var magisk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag är nys hemkommen och i drömmarnas värld och går och nynnar på alla hennes låtar. :DRemix på Kung

Hej

Vi har en remix av KUNG på gång. Det är en kille som heter Joel som gjort den. Den är jätte bra, men i nuläget behövs den mixas en del så vi får se om den hamnar med på KUNG-singeln eller inte.
Fredrik sitter "as we speak" och pular med den.

Spännande.

För övrigt har jag tränat idag. Äntligen har jag kommit igång. Måndagar är dom bästa dagarna att starta fresh på. :-) Vi hoppas det håller sig nu. Man känner ju genast att kroppen mår så mkt bättre av träning, men ändå blir man så seg ibland och det blir så svårt att komma iväg.

Kors i taket iaf!

Imorgon ska jag till min sångpedagog Matilda. :)

Kram

Intervju Radio HitzFm Tranås

Klicka på länken.

Denna var från radioturnén jag gjorde i April. Nu är den upplagd på deras hemsida.

Livet runt 30

Hallå.. I helgen har det varit 30-årsfester så det smäller om det. Min bästa vän Cam fyllde år och en annan vän som heter Tommy också. Man fick dela sig i tu helt enkelt. Det var super trevligt med en massa sång och dans på söder i Stockholm. Välkommen in i gänget Cam och Tommy!!

Jag sitter hemma nu och myser med vänner och syrran. Jag ska jobba på sjukan i natt så det är bara att ladda inför att rädda liv. :D

Innan kanske det blir det middag och "get together" på restaurang Grill i city. Min vän Lollo är hovmästare där och samlar ihop gänget helt enkelt.

Annars så har vi mastrat om "Kung" som hade blivit lite för komprimerad" som det heter på musik-nörds-språk, hehe. Det betyder att den känns lite "ihop tryckt", inte lika mkt dynamik helt enkelt. Jag lyssnade på den nyligen och är mkt nöjd nu.

Omslaget är snart klart och det är så spännande. Jag ser fram emot denna sommar. Den kommer bli grym känner jag på mig.

Kramisar

Tillbaka från min paus!

Hej kära ni. Nu har jag haft en riktigt lång bloggpaus. Det har funnits en hel del att göra och bita tag i kan jag lova :D Hoppas ni alla haft det bra.

Ute är det fint väder och jag blir så lycklig. Äntligen kommer solen! Fram med lite lättare kläder och ett leende på läpparna.


Musikmässigt så har jag haft en period av att hitta mig själv och min mening med min musik. Man kan behöva en liten paus från vardagen ibland. Jag har rest, skrivit låtar, spelat gitarr och bara njutit av det fina vädret. Jag känner att jag nu att det var välbehövt och min inspiration är större än någonsin. Det känns fantastiskt att vara tillbaka för jag har längtat.


Planen att släppa 2:a singeln "KUNG" är fortfarande aktuell, men vi har dock flyttat releasen till i Juni. Datum bestäms denna vecka.


"KUNG" är klar och nu jobbas det för fullt på artwork för singelomslaget och en remix som ska vara på skivan. Jag har själv inte hört remixen ännu, men det är så himla spännande. Det ska bli så kul att få höra den snart.


Nästa spelning: "Smaka på Stockholm" Fredagen den 5 juni kl: 18:00. Kom och supporta vetja, ni behövs mer än någonsin!! :D

"Smaka på Stockholm" är en festival i Kungsträdgården som återkommer varje år. Fem dagar fyllda med nöjen, mat och dryck för alla smaker. Varje år kommer närmare en halv miljon människor till smaka på Stockholm.Tack ännu en gång för allt stöd.

Min kära vän Angela är med i årets Robinson.. Kolla in senaste avsnittet  nedan :-)RSS 2.0