Hur man köper min musik

Hej söta ni. Jag har fått många frågor om hur man köper och lyssnar på min singel, så jag gör ett inlägg om det istället.
Om man har ljud på sin dator så spelas låten upp automatiskt när man kommer in på min blogg. Annars kan man lyssna på min musik HÄR

Man kan köpa min singel "Dina vackraste ord" för 9kr digitalt på flertalet webbutiker. Ex: här nedan:

- Åhléns                   
- CDon.se
- MTV.se
- Halebop                          ITUNES --->     
- Telia
- Popcity
-Emusic
-Download.mtv3.fi + Många fler

Om man hellre vill ha den fysiska skivan kan man maila mig här: glenni79@gmail.com ..Så snackar vi om det. :-) Skivan kostar då 25kr mot postförskott.

Studiodagboken: Samarbete med Amalie Bruun och Michael Garvin


Det finns så himla många olika sätt att skriva en låt på som sagt och alla gör olika, så alla sätt är bra sätt. Är man en textförfattare främst så tror jag att texten ofta betyder väldigt mkt för en själv och att man oftast får en känning om vad man vill skriva om, för att sedan göra en passande melodi för de känslorna man har. En melodi som förstärker och betonar vad man vill ha sagt.

Men som jag skrev i förra inlägget så kan det vara riktigt givande att skriva med någon annan också. Det har jag gjort nu 2 dagar i rad.. Underbart det med. Man får dela någon annan persons tolkningar och fantasi.. Riktigt fint!

Tisdag:
I studion är det mysigt som vanligt och alltid snyggt! Det är nog Stockholms absolut snyggaste studio. Ska visa en bild sen. Man ser inomhus och ner i Saluhallen från ett fösnter. Det är mäktigt. Det kutar alla mäjliga folk i studion.
Träffade t. ex: Emilia (Big Big world) som var med i melodifestivalen nyligen. Hon är super söt.
Ola Svensson jobbar med b.la Fredrik i studion. Sjukt trevlig och glad alltid. Och sjukt begåvad, Jag körade ju för honom på Rockbjörnen sist. Superkul! Se inlägget. Här för Olas blogg. Jag är fresten med på en bild i inlägget.
En massa dutiga artister och låtskrivare, musiker, producenter är där dagligen. Man blir väldigt inspirerad i en sån miljö. Det känns lite som "hemma" där alla är som jag typ! :-)

Co/Write med Amalie Bruun från Danmark. En fantastisk och super begåvad tjej som har skrivit med killarna i studion tidigare gånger. Hon har släppt en egen platta och nu har hon flyttat till New York för att utveckla sig själv och sin musik. Här för hennes Myspace.

Amalie Bruun                          Amalie Bruun in action och Fredrik Samsson
      Upp och ner, jag vet. Kunde inte vända! :D

Jag satt hemma i Måndags med gitarren, en kopp kaffe och en massa mysiga ljus, och skrev två låtar.

En av dom kallar jag "Är det Ok?"..    Jag gjorde vers, refräng och text. Jag blev jätte stolt.
Jag tog den till studion dagen efter för att spela upp den för Fredrik och han jublade över låten och ville att vi skulle spela in den! Kul tycker jag.
Sedan lite senare kommer Amalie förbi studion och jag spelar upp den för henne. Hon gillar den och vi bestämmer oss för efter ett tag att göra en duett av den. eftersom hon talar Danska så gjorde vi så att hon bytte ut någon av mina meningar till Danska istället. Kul!!!! Riktigt spännande mix av hennes och min röst. Vi är helt olika och vi sjunger olika stilar också. Haha.

Vi började med att hon fick sjunga in hela låten så vi har allt vi behöver. Amelia åker ju till NY på Söndag och då kan vi inte spela in. Sen i veckan kommer jag spela in låten helt själv inklusive hennes text på Danska.  Sedan ska El Maistro Fredrik sitta och klippa ihop och prodda upp låten. Spännande.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Onsdag började vi i studion tidigt. Kl: 11:00. Vi ska skriva (co/write) med en välmeriterad och begåvade låtskrivaren Michael Garvin. Han har gjort låtar till t.ex. Jennifer Lopez - Waiting For Tonite , den har man ju dansat till en del. :D WOW vilken ära för mig. Här kan du läsa mer om honom.

Michael var enkel och jätte lätt att skriva med. Vi satt och jammade och vi byggde på ett par ackord och en melodi som jag plinkade då. Och tillslut blev det en låt.. Well, inte helt klar för tiden gick så fort och vi han inte göra den helt klar. Vi ska fortsätta på Fredag. Sen åker han tillbaka till Naschville i USA på Söndag. Bilder på mig och Michael Garvin
     

Det bara kliar i fingrarna på mig, jag vill spela upp det för er. Det är bara att klicka på "add" så ni kan få en tjuvtitt på låtarna... men , nej, måste hålla mig. haha

Kramis

Uppdatering snart

Har super mkt att göra just nu så jag är lite seg med min uppdatering.
Jobbar mycket i studion med olika spännande artister och låtskrivare. Jag uppdaterar snart, jag lovar!!!!!! Bilder finns!


Kram kram

Hur skriver man en låt? Hur skriver Minaya en låt?


Viktigast när du ska ha en skriv-session är att du kommer in i stämning. Haha, det är olika, men jag kan tända ljus och koka mitt härliga kaffe innan.. Mitt kaffe bryggs i en perkulator.. mm underbart!Vad de flesta gör är att ofta skriva en melodi och sen försöka skriva text till den, och det är förmodligen den svårare vägen.

Prova att skriva orden först… Så jobbar jag..

Men alla jobbar självklart inte så.. för vissa är det verkligen lättare att tänka i melodier och sedan lägga text för att börja en låt.

Men mitt tips är iaf att försöka skriva texterna först - och sedan skriva melodi efter dessa texter. Jag tror du kan bli positivt överraskad.

Nu i början, blir det säkert ganska svårt. Detta beror inte på att du är en dålig text-författare… men mer på grund av att din hjärna blir förvirrad först.

Detta är särskilt vanligt hos de som är musiker först. De tenderar att tänka i melodier, ackord och till och med rytm. Texter tenderar att komma senare. Detta är helt naturligt.

Försök skriva texterna först. Du kanske till och med kommer på att denna metod kan fördubbla din effektivitet.

Hitta en co-writer…


Ett annat sätt är att hitta en co-writer. Någon som skriver texterna. Tänk på Elton John och hans songwriting partner Bernie Taupin. De är en av de mest framgångsrika songwriting duo's historia populärmusik… och deras metoder är mycket enkla. Bernie skriver texterna - sedan skickar han ord till Elton, som sedan skriver melodier och ackord till dem. :-) De vill inte ens skriva i samma rum! Kolla vad Wikipedia säger om detta här..

Va inte egoistisk när du skriver tillsammans med någon, var öppen för förändringar och andra synvinklar. Det är låten (våra babysar) som vi skapar och vi vill ju bara dom de allra bästa förutsättningar.

Låt din co-write komplettera dig!! :-D

För min Myspace..

(Detta har också postats tid.)

Att våga blotta sig själv i sin musik..


Ibland i livet håller vi tillbaka våra känslor pg.a brist på självförtroende. Vi håller tillbaka eftersom vi är rädda för kritik. Vi är ofta nervösa och oroliga. Vi fruktar besvikelse. Kärnpunkten är, vi är rädda. Vi har en medfödd reaktion för "rädsla" inom oss. Denna reaktion övermästrar "kärlek och glädje" för det mesta när den kommer till oss.

Har du någonsin varit rädd för att sätta ner dina djupaste känslor på papper och sedan presentera dem för världen?
Det har jag.
Har du någon gång du varit rädd för att skriva en låt om något väldigt personligt? Så personligt att du känner att du skulle bli generad om du spelat upp det för dina vänner, familjen och släkten, allmänheten?

Vad håller du på med??

Du håller tillbaka ditt bästa genom att göra detta! Allvarligt. Ta en titt på de flesta av de stora framgångsrika artister / band i världen (de som skriver sina egna grejer). De har alla en sak gemensamt… de har skrivit låtar med fullständig övertygelse. Hur? Eftersom det är personligt. Mycket personligt ibland. De var inte rädda, så varför skulle du vara?

Dessa konstnärer har fortsatt att dominera världen med sin musik och sitt budskap. Allt eftersom de åsidosätter sin rädsla och bara accepterar den. Känner du igen dig?

Lyssna, jag är inget undantag. Även jag har farhågor. Alla möjliga, faktiskt. Men jag försöker mitt bästa varje dag, att kliva av i denna fruktade "comfort zone" och växa som skribent och som person. Och jag gör detta genom att tänka på det fruktbara resultat man kommer att få. Inte rädslan.

Om du är en person som tänker utfrån ett överflöd, kärlek och glädje -perspektiv så du kommer att skapa magi med ditt material. Jag kan nästan garantera det. Du blir orädd med din musik och sångtexter - Du skriver saker som du älskar.

Och gissa vad? När du gör detta, reagerar andra till den. De"konectar" till det. Eftersom de tror att du har varit där. Publiken tror att dina låtar är sanningen - och de relaterar * med sanningen *.

Inga "men" eller "om". Fokuserar på den glädje du ger människor med din musik. INTE din frustration eller rädsla.
Det har jag gjort, och nu kan du göra samma sak…

Kram

Detta inläg skrev jag tidigare men kände att jag ville posta det för er som inte tidigare läst det.

Musik, singlar och textförfattande


Följande dagar ska vi ta en lite närmare titt på låtskrivning. Jag har förstått att många undrar hur man skriver låtar och hur man får inspiration till att skriva låtar. Jag tar bl.a. upp sådant som hur en låt på ett klassiskt sätt är uppbyggd. Jag tar även upp frågor som; måste man ha en "brygga" och ett "stick" i en låt? Stay tune så får ni veta!


Singel nr 2 - Kandidater.

Som ni kanske vet så har jag släppt min första singel "Dina vackraste ord" och gjort en musikvideo till den. Det börjar närma sig vår och sommar och dax för singel nummer 2. Jag har några kandidater, men det är inte alls klart ännu. Jag har många låtar nu, men dessa två nedan är delvist de låtar jag jobbat på senaste månaden.

Jag och min producent Fredrik har nyligen gjort en låt som heter "Mitt liv är Kung".

•-         Den handlar om att värdera sitt och andras liv och att uppskatta det man. Oavsett vad som händer så är det du som är "kung" i ditt liv och det är bara du som kan bestämma vart det ska leda dig.


Vi har en låt som heter "Mannen i Månen". Jag skrev ett inlägg om den nyligen.

•-         Vi har gjort om den då vi kände att vi "kört fast" lite med den. Jag ska nog byta från "Mannen i Månen" till "Mannen på Månen".

Nu känner vi att den börjar komma på bana igen. Den handlar om att få sitt hjärta krossat i småbitar. En strävan efter att vilja läka igen eftersom det kan göra så ont. Ibland känner man att man kan göra vad som helst för att det ska gå över. I mitt fall så har jag önskat många gånger att det funnits någon som hade kunnat laga brustna hjärtan.


När man skriver texter kan det Ibland vara så att den ena dagen tycker man att en sak är grym och genialisk för att nästa dag tycka att "nä, så bra var den inte". Man får inte glömma att låtskrivnig också är beroende av din sinnesstämning. Har du en riktigt dålig dag så kommer det "gå ut över" eller "påverka" din musikaliska förmåga också. Oavsett om du lyssnar på en låt eller håller på att skapa en låt. Då kan det hända att du inte finner någon form av inspiration. Eller så får du inte alla känslorna i ordning. Men även dåliga dagar kan medföra att kreativitetan ökar. Det är inte sällan man då har så mycket sprudlande känslor inom sig, att det sen råkar bli en superbra text och melodi i slutändan.

Möte studion


Jag ska till studion idag på möte med min manager och producent. Vi ska tala o min framtid, haha.. Vi får se hur det går.
-Närmaste spelningar
-Närmaste deals
-Singel nummer 2
-Hur vi ska gå vidare med försäljning, vilka olika alternativ vi har osv.
-Vi ska snacka lite business, om mitt skivbolag ACM Music.  :D

En fråga till er:

Om ni lyssnar på en hel platta av en artist, är det roligt eller bara jobbigt när musiken "spretar" för mkt. T.ex: Man har ballader, sen kommer det en rockigare låt för att sedan följas av en lite mer poplåt. Tycker ni att det ska gå i en jämn linje? Spelar det någon roll?


Jag längtar till sommaren. Lägger upp en bild från San Fransisco, när jag var där för ca 1,5 år sedan. På den första bilden kan man se det gamla legendariska fängelset "Alcatrass", från toppen att SF hills. Längtar tillbaka... :D


Rättegången mot Piratebay

I dag, tisdag, fortsätter rättegången på sin andra dag av planerade tretton. Fyra män står åtalade för medhjälp och förberedelse till brott mot upphovsrättslagen. Detta via sajten The Pirate Bay, via vilken man kan ladda ner material med så kallad bittorrent-teknik. Läs mer.

Och det finns dom av er som vill veta vart Minaya står i denna fråga.
Självklart tycker jag att den olagliga fildelningen som förekommer är FEL.

Jag ska göra det enkelt för er genom ett exempel:

Ni som följt min blogg vet ju hur mkt jobb det kan vara för att komma någonstans i just denna bransch. Ni vet också hur mkt jag brinner för detta.
Jag har startat upp ett eget skivbolag med kostnader för skivbolaget, både administrativt och produktivt arbete, Pressat skivor, jag har en designer för artwork till singelomslag, Producentkostnader som egentligen är på ca 5000-15000 kr per demo,  jag betalar musiker, scenkläder, resor för spelningar, betala min manager,  Listan är lång, sist men inte minst jag jobbar deltid på sjukhuset för att få det att gå runt.
Jag värderar min tid mycket också då jag jobbar med musiken ca 100% utöver mitt arbete på sjukan.

Dessa kostnader landar krasst på  några hundratusen-tals kr allt som allt. Jag lovar!
Personer som de som startat Piratebay, plus många många fler, tycker sedan att det ska vara fri musik. Det innebär ju att jag inte kommer få en krona för det jag lagt ut. Och i framtiden innebär det att jag kommer inte kunna fortsätta med musik.  Jag förstår att det finns många som inte riktigt hänger med i detta.
Jag tror på fildelning som en del av framtiden, MEN, om man har tillstånd av musiker/skivbolag, eller om det tas fram ett medel för att musiker/skivbolagen ska få betalning för ett arbete som faktiskt utförs och har många inblandade.

*****************

Ett tillägg:
Jag har fått en kommentar av en bloggare som säger att det ju finns positiva aspekter i detta i form att man syns mer och att det öppnar möjliheter för mindre etablerade att synas och sprida musiken, osv.
-Jag håller med! Jag tänkte bara förtydliga lite detaljer som jag tror många missar i den här fejden gällande nedladdningen. No hard feelings. Så här skrev jag tillbaka:
Ok..

Ja jag vet och är medveten om den positiva aspekten av det med nedladdning. Jag är inte emot själva nedladdningen, om det är jag som lägger ut den gratis.. Jag vet att det är en stor vinst. Det ända är ju att om jag säger : "Nej, du får inte stjäla min låt utan att betala för den", och att den sen ändå läggs den upp för nedladdning, så ska jag väl inte behöva bli bestulen på den. Samma som ett plagg. Jag designar ett plagg. Säljer den på nätet, men någon hittar ett sätt att kracka sidan så att man kan få kläderna levererade utan att betala.. och sen gör en busines av det på sidan av.. Är det mer rätt?

Men i många fall lägger ju artisten själv ut låtarna och då är det fair och cool. :-D
Jag förstår helt och hållet din synvinkel. Men någonstans tror jag ändå att du förstår varför det känns tråkigt.

Plus att det är få som får bra betalt för spelningar eftersom många ställen och TV/radio program anser det vara bra promotion att göra gigen och då får man inte betalt heller.

Sen undrar man hur låtskrivaren sen ska få pengar, för dom får inte pengar för gigen.. Det är vad många glömmer.


KramMannen i Månen, fast i studion

Sitter i studion nu och vi försöker stila till en lite äldre låt som heter "Mannen i Månen". Ena dagen känner man WOW vilken och sen lyssnar man inte på den på ett tag, och när man väl lyssnar så märker man att Nä, den kanske inte va såå himla bra som man tyckte tidigare. Det hände nu. Så vi sitter och pillar med den jag och Fredrik. Nu blir den mkt bättre.

Det är himla kul att vara tillbaka i studion, här hör jag hemma.
Vi har bestämt oss att den låten vi gjorde i helgen ska få ligga till sig och "gro" för att sen plockas upp igen. För då kan man se allt mycket tydligare och fel kan ändras och nya harmonier läggas på om det behövs!

Det är mkt pill! :D

Min dator är superseg just nu och varje uppdatering på ca 1,5 minuter.. (bläää) så jag kan inte svara på era inlägg. Förlåt, gör det så snart jag kan! :D

Kram

Alla hjärtans dag -> Att spendera dagen med den/det du tycker om

Hade grym feeling igår när jag vaknade efter att ha jobbat natt!!.. Jag gjorde hela 2st låtar med gitarren. Vi ska in i studion idag, Ja jag vet att det är Alla Hjärtans Dag = AHD. Spelar ingen roll.. mitt hjärta brinner för min musik så...
Ska bli kul att testa dom. Men först en promenad på 1h.

Ni missade väl inte att jag var med på "5 snabba frågor" Där jag svarar på frågor om Melodifestivalen.

Tack alla ni som lyckönskat mig och som följer min blogg. Jag är så glad att ni kikar in till mig ibland.

Intervjun som "Dalarnas tidning" gjorde med mig i veckan har kommit ut, iof igår. Här kan man läsa!

Kom ihåg att ni kan köpa "Dina vackraste ord" för bara 9kr (som i hör i bakgrunden) på Itunes.. :-D

En sak till. Jag har blivit utmanad av 2 tjejer nu.. Sorry snälla om jag inte hinner vara med på dessa. Men jag länkar tiller söta ändå. :-)

Karin
Emma

"Dina vackraste ord" har kommit in på Radio P4..

Jihhhhoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Kan knappt tro att det är sant. jag har kommit in på Radio P4´s spellista. Den rickstäckande listan. Det betyder att den kommer spelas på alla radio P4 i hela sverige. Det är sjukt stort!!
Jag saknar ord. Det är jätte svårt att säga exakt vad som gjorde det möjligt. Det kan vara en kombination av allt som är på G.

-Minns ni röstningen ni fick vara med på. Radio P4 Norrbotten hade en röstning där Ni kunde rösta på mig och skriva en kommentar om varför. Tack alla som gjorde det!!
-Vi har ju ett PR utskick nu som riktat in sig på P4 också.
-Mina manager har varit på dom och vart som en dryg igel. haha.

Här är listan: Det finns 4 olika kategorier/graderingar av listor man kan hamna på. Beroende på vilken lista A, B, C, eller D man hamnar på, spelas den olika mycket på radion. Enl detta:

A-låtar kör vi 2-3 gånger/dygn
B-låtar ca 1-2 gånger/dygn
C-låtar ca 3-4 gånger i veckan
D-låtar ca 2 gånger i veckan


Och jag hamnade på C-listan vilket betyder att jag spelas ca 3-4 ggr i veckan,, än så länge, hehe. Det som är bra är att man brukar hamna på D-listan först. Men det verkar som att jag klev upp på C-listan på en gång.. Muahaha
Så jag gottar mig på C-listan tillsammans med Leona Lewis, Christina Aguilera, Daniel Lindström, Duffy mfl.

Ett utklipp:

Nya adderingar:
B Per Gessle Sing along
C Chistofer Maé C'est ma terre
C Lionel Richie Just go
C Minaya Dina vackraste ord
C Sofia Karlsson Skärmarbrink
D Anita Strandell Fredrik Åkares morgonpsalm
D Bruce Springsteen This life
D Caj Karlsson Ett brev
D Raphael Saadiq Let's take a walk
D Stefan Nilsson A hundred miles
D The Poodles One out of ten

TACK ÄNNU EN GÅNG SNÄLLA NI FÖR ALLT STÖD!

Om du vill köpa min singel, finns den att köpa på Itunes musicstore för 9kr.


- Popcity
-Emusic
-Download.mtv3.fi + Många fler

Om man hellre vill ha den fysiska skivan kan man maila mig här: glenni79@gmail.com ..Så snackar vi om det. :-) Skivan kostar då 25kr mot postförskott.

Varning för känsliga läsare -> Egotripp

VARNING för känsliga läsare!!! Sjukt mycket egotripps-inlägg. Haha

Jag ville bara berätta för er att jag fick mitt inlägg om min musikvideo upplagd på blogg.se´s första sida. Sjukt glad och stolt. Det var bara det jag ville säga. :D

Bild lånad av Karin.Nu efter min egotripp vill jag faktiskt belysa en del väldigt viktiga saker:

-Alla Barnhjärtans månad! Varje år föds 1000 barn med hjärtfel i Sverige. För tredje året i rad ägnar Hjärt-Lungfonden februari månad till att samla in pengar för att fler barnhjärtan ska få chansen att klappa längre. Satsningen blir större och större för varje år.

-Anti mobbing organisationen Friends. Mobbning är ett problem som rör alla. Det finns i hela samhället och alla har någon gång varit inblandade även om man inte själv varit utsatt eller drivande.För att få bukt med problemen krävs att vi alla engagerar oss, slutar blunda och istället tar mod till oss att skapa förändring.

-ROKS. Mot kvinnovåld. Ett nej är alltid ett nej. Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, Roks, är den största medlemsorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i vårt land. Omkring 100 jourer ger stöd och skydd åt våldsutsatta kvinnor, tjejer och barn, och vår uppgift är att tillvarata jourernas gemensamma intressen och stötta dem i deras viktiga arbete. Roks har även ett opinionsbildande syfte, och arbetar utåtriktat med att synliggöra den verklighet som våra jourer möter.
Vi ägnar en tanke till alla som utsätts för våld. Rihanna är en av de som råkat ut. Kan ni då tänka er hur många då som blir utsatta varje dag i sina hem och utanför som INTE anmäls.
Jag vill göra ett tillägg. Att det självklart kan förekomma våld i alla slags relationer, oavsett kön, samt att våld kan utgöras mot mannen också. (Tack för rättelsen Anonym)

-Djurens rätt. Djur är liksom människor kännande varelser med intressen och behov som måste tillgodoses. Vi kan aldrig acceptera att man ser på djuren som varor, som ting för människor att utnyttja efter eget godtycke. Djurens Rätt vill vara djurens röst i samhället och försvara deras rättigheter.

-Individuell människohjälp. Gör som jag. Gå med i "IM". IM är en svensk biståndsorganisation som bekämpar och synliggör fattigdom och utanförskap. Organisationen grundades 1938 och verkar i dag i femton länder världen över.

Det finns många många fler att belysa, men jag börjar här iaf.

****
Annars ska jag lägga mig nu efter jobbet. Sova ut, gå upp, dricka mitt underbara kaffe, och ta hand om mig själv och sjunga upp och stretsha min röst. Man måste sjunga varje dag för att hålla igång den. Min sångpedagog är på Teneriffa just nu så jag får hålla mig till godo med vad jag minns :D var hos henne sist i förrgår.

****
Kramisar mina vänner.

Uppdatering radio intervjuer

Ok, jag lägger upp mina intervjuer. Nummer "första" och "andra" intervjun någonsin. Helt grön på detta. Intressant är det att lyssna på sig själv på radio. En lite konstig upplevelse. Kan känna att jag växlar mellan dalmål och stockholmska. Haha
Det var riktigt kul!!! Vill göra om det igen. Antar att man får rutin på sånt här med intervjuer så småningom. Det var lite pirrigt och nervöst och man hoppades att man svarade rätt och bra på frågorna och att man inte stakade sig och upprepade sig för mkt. Vissa saker kom jag ju på mig själv typ när jag sa det; varför sa jag så, osv.
Jag sa lite fel också. hehe

Om jag får va riktigt ärlig så tycker jag att intervju nummer 2 var bäst. Kanske för att jag var varmare i kläderna :) vad tycker ni?

Jag och min manager ska ha en genomgång i kväll. Vi kommer gå igenom både radio och Ronald McDonald uppträdandet. :-) Det finns lite videoklipp och fler bilder som inte jag har, som jag efter hand lägger upp på bloggen.

OK VÄNNER:

*Mitt första radioframträdande ever! Radio Eskilstuna 92,7. Klicka här för intervjun och livesång "Ändå" i studion. 

-Ett litet faktafel: Ronald McDonalds barnfond hade insamling för Ronald McDonald hus för barnen, inte barnsjukhuset! :D Jaja, sånt händer! Slipning slipning!
Ändå bra för att vara första måste jag säga :) Mediaträningen kanske lönade sig en liten aning iaf. haha

Här är det underbara gänget som hjälpte till att göra en fin sändnig. Det hela spelades in på film som kommer inom kort på hemsidan. Jag fick skriva autografkort och lämnade 3 singlar som de ska lotta ut i radion.

Mysiga personalen:*Radio intervjun från radio P4 Västmanland.
Klicka här! Livmusik "Dina vackraste ord" och "Ändå".

Klicka på: kl: 16:03-16:30 (Det är nyheter och 2 låtar innan, så spola om ni vill!)

En väldigt trevlig och käck radio pratare Gunnar Eriksson mötte upp oss i studion på Sveriges radio. Vi fick kaffe och tårta och sen var det dax för soundcheck ca 15.45 . sändning 16:30.
 Efter radioturnén.

Hej kära ni. Jag har just kommit hem från en underbar radioturné lite mer söderut. Det var såååå kul och vilken underbar upplevelse att få bli intervjuad i radio. Det är min radio-premiär vet ni!!

Vi var i två vackra men snöiga städer, Eskilstuna (radio Eskilstuna 92,7) och Västerås (Radio P4 Västmanland). I bilen ringde "Dalarnas tidning" och ville ha en intervju om sin egen lilla dalkulla.. (är ju ursprungligen från Borlänge). :)

Jag är supertrött just nuoch måste vila. Anledningen är inte att det är så tröttsamt, utan att jag inte kunde sova natten till idag för jag var heeelt klarvaken och grubblade och va lite nervös. haha. Somnade kl: 03, för att sedan gå upp igen kl: 06:00.
..Så jag uppdaterar med mer info och bilder imorgon jag lovar.. Jag kommer också att lägga upp länkarna till intervjuerna.

Gonatt mina underbara läsare så hörs vi imorgon.

TILLÄGG: Wowww, såg nu att jag kommit med på blogg.se ´s första sida. Hur galet som helst. Gud va tacksam jag är. Det var faktiskt söta Emma perfektion, som sa det till mig och jag "rusade" för att se.. :) Tack blogg.se!


Kramis

Bilder från giget på Ronald McDonald barnhus

WOOOOOWWW, vart ska jag börja. Såååå himla mysigt och kul att få vara med om detta. Att få vara med o att samla in pengar till Ronad McDonald barnfond.. Alla var sååå himla bra.

Hela galan annordnades av 3st driftiga tjejer som går i gymnasiet och hade deta som sitt SPECIALARBETE, hör och häpna.
Wow, att dom kunde annordna detta är så duktigt, det var en stor show med ca 300gäster och alla betalade inträde. Dom ska ha en eloge för sitt fina jobb!

Jag sålde och signerade skivor på plats också. Min allra första skivsignering,, jihooooo! Asballt! Jag sålde massor på plats! Jag fick jätte fina blommor sen :-)

Här är en bild på tjejerna:

Susanna, Minaya, Alexandra och MickaelaJag stötte på underbart duktiga och söta Sibel, som var en av artisterna.


Magnus Bcklund, var också en av de fantastiska artisterna som uppträdde. han körde nån låt med kören "Koruso" som var asgrymma. Han fick min skiva och mailade min manager och tackade så mkt och sa att den va bra.. :-) Kul!

Barnkören va också helt knäckande!!

För min del blev det den svarta klänningen som ni ser på bilden och en lila ros i ett svart hänge och svarta mönstrade strumpbyxor, svarta stövlar. :D

Film från uppträdandet kommer läggas upp på youtube och sedan på bloggen inom kort! :-) Fler bilder kommer också från en annan kamera.

Tack för allt vänner.. Ska försöka komma i säng. Imorgon laddas det inför radio promotionturnén.

Kram kram

Söndag: Konsert / Insamling Ronald McDonald

Söndag:

Det är dax för uppträdandet på Ronald McDonald jag talat om. Det är en konsert/insamling för det 4:e Ronald McDonald barnsjukhuset i Lindköping. Det ska stå klart klart i höst.  Jag skrev om detta tidigare. Läs hela inlägget här.  Jag blir upplockad hemma och vi kör in till stan för att hämta upp instrumenten. Sedan bär det av till Linköping. Sen har vi soundcheck kl: 15:00. Konserten startar kl: 17:00.

Jag sjunger mina låtar: "Dina vackraste ord" "Ändå" "Ökensand"

Ungefärlig spelordning är:
*Barnkör
*Tal från VD för R McD Barnfond
*Lokal artist Rebecca 
*MINAYA
*Intervju med föräldrar som har bott på ett R McD Hus
*Pop / Rock - kör Koruso Tillsammans med Magnus Bäcklund
*Sibel
*Utdelning av Check och tacktal
*Final med alla på scen sjunger tillsammans " We are the world"


(Upprepar)
Jag försöker få bli barnens ambassadör. Jag tror jag kan göra mycket för dom, då jag representerar en stor del av av oss. Jag är ju ändå trots allt, sångerska, kvinna, invandrare, mamma och sjuksköterska. :D
Här kan ni läsa om Barnfonden och Ronald McDonald barnsjukhus.

Jag har bestämt mig för att ha på mig samma outfit jag hade på min releasefst på East. Se bilden. Jag vill representera med glada färger inför denna konsert, plus att det gör inget om man återanvänder lite!  Haha.


ÖNSKA MIG LYCKA TILL!! :-)

Fresten. jag såg på melodifestivalen (som jag inte kom med i). Var det någon som såg?

Minaya blir intervjuad på Tisdag!

Som jag skrivit tidigare så håller jag på att förberedas av min manager Pehr inför intervjuer i media. han har en sträng "boothcamp för mediaträning". Tufft men en riktigt spännande utmaning.
Jag förbereder mig för intervjuer nu närmast på Tisdag. Det är bl.a. tidning och radiostationer. De har även spelat min låt! Jippi! Så alla bloggare i Eskilstuna, lyssna kl: 10:00!!!!

-Radio Eskilstuna 92,7 Jag ska bli intervjuad och kommer att framföra en av mina låtar Akustiskt.. troligtvist "Ändå".
Min producent Fredrik Samsson var där i December med Daniel Lindström på Intervju. Dom sa att det var trevligt och att dom var snälla. Så det ser jag verkligen fram emot.

-Dalarnas tidning. De kommer ringa mig för en telefonintervju i bilen på väg till Eskilstuna. :)

-Radio P4 Västerås.

Allt detta är så himla spännande. och jag har fortfarande svårt att tro att det händer mig :)

Tack alla för att ni tror på mig! Lyssna på min musik här!

Min video:                                              Köp min singel "Dina vackraste ord" här:

     

Mediaträning med min manager

*Idag hade jag "mediaträning" med min manager Pehr. Lätt som en plätt kände jag först. jag var riktigt mallig och visste minsann hur jag skulle svara på allt!! Men ojojoj så grillad jag blev. - ---> "Sådär kan man inte säga", "Håll det där för dig själv", "Var alltid ärlig men tänk på vad du säger", "Det där hoppas jag aldrig att du säger i media" och "Det var inte svar på frågan" 100 gånger.. .. och mycket mer.

Oj vad svårt det är att tala ut i pressen. Stackars kändisar. Man har sjukt mkt press på sig att säga rätt hela tiden. Annars vinklas det och tas ord ur munnen på dig som förstoras upp och blir nästa löpsedel i tex. Aftonbladet. haha

Jaja... men kul var det. En riktig utmaning.

*Kolla in denna underbara bloggerska som heter Sara Girercksky. Hon målar bilder och är helt fantastisk. Wow vad bilderna säger mkt.


Min musikvideo "Dina vackraste ord"


Ronald McDonald barnsjukhus

*Kul.. över 1000 visningar av min musikvideo (se nedan) på youtube på 2 dagar, inte illa. Tack alla ni som lyssnat.

I VECKAN:

*Onsdag: Rep med mitt band, inför invigningen av Ronald McDonald barnsjukhus i Linköping. + Möte med min ekonomiavdelning på Slussen.

*Torsdag: Mediaträning med min manager Pehr. Jag ska på en radiointervju på "Radio Eskilstuna" nästa Tisdag.

*Söndag: Uppträdande på en konsert/insamling till det 4:e Ronald McDonald barnsjukhuset i Lindköping. Det ska stå klart klart i höst. Detta är en sån ära för mig. Jag skrev om detta tidigare. Läs hela inlägget här.
Jag försöker få bli barnens ambassadör. Jag tror jag kan göra mycket för dom, då jag representerar en stor del av av oss. Jag är ju ändå trots allt, sångerska, kvinna, invandrare, mamma och sjuksköterska. :D
Här kan ni läsa om Barnfonden och Ronald McDonald barnsjukhus.

RSS 2.0