Halloween

Jaha,, då var det dax igen.. Hm.. jag måste ut ur min bubbla känner jag. :-S

 
Ända från Japan... Boa..

Boa är en 21 årig Koreansk sångerska, som är mycket känd i Asien (Japan/Korea). Efter en stor succe i Asien är hon redo att pröva lyckan i USA. Hon ska släppa sitt engelska debutalbum "Look Who´s talking" tidigt nästa år -09.

Lyssna på hennes första singel "Eat you up" och det är inga mindre än allas våra egna superproducenter "Bloodshy & Avant som gjort låten. De har även skrivit musik till tex Britney.


Craig David "Im walking away"


Här kommer en uppdaterad och ny version av Craig Davids "Im walking away". Vi alla minns den som igår.. iaf vi som är över 25 år.. :-)
Låten sjungs med den franska r&b sångerskan Lynnsha. Craigs "Greatest hits" släpps 24:e November, enjoy !!!!


Usher, ny video - Hush


Mycket bra låt!En bild från min "Minaya photoshoot"

Varsågoda..//Minaya music

Lite tankar om att blogga och om bloggar..

Det finns sjukt mycket bloggar i världen och vad är det som säger att folk kommer läsa just min. Jag måste säga att jag inte riktigt kommit på alla bra sätt att få fler läsare. Pinga, jo, men hur effektiviserar man det, vilka sidor kan man pinga till? Ingen aning, jag bara skriver jag men har nu insett att jag måste jobba lite för det också :-) Jag vill ju att mina viktiga budskap ska nå så många som möjligt.

Har kollat runt lite på olika bloggar idag (det är jag också ganska dålig på). Man kan få en del inspiration genom att kika på andras.

Iaf, om ni har tips på hur man når ut till fler får ni gärna skriva det under kommentarer..

Hur som helst... Jag har i dagarna blivit tillfrågad om att blogga på en ungdoms-site. Det låter ju super kul, ska kolla in lite och ha ett möte med dom. Få se vad som händer. :-)

'


' 

//minaya music

Dina vackraste ord. Del 1. Sena kvällar..

Sena kvällar ingår i detta jobb.. Sitter just nu i studion och skriver medan "Dina vackraste ord" mixas av Fredrik. Den blir sååå bra. Jag är så stolt över den. Va kul det ska bli att få spela upp den snart.. Snart är det hemgång, klockan är snart 24:00..

 

Mellan er och mig.. "vi tror vi ska släppa den som singel i December" Jihooo :-D

 

"Dina vackraste ord" kan ni höra på min Myspace. Den är mig nära hjärtat, för det var faktiskt en av de första låtar jag och Fredrik skrev tillsammans. Nummer 2 i låtordningen. Men den är den första låten att bli klar, alltså att vi slutfört den.

 

*Så nu planeras det för ett singelsläpp i December för fullt . Det är helt fantastiskt, jag är så lycklig.

Så nu börjar det riktiga grovjobbet. Att få ut den och allt som hör det till.

 

*Jag funderat på att göra en musikvideo till låten också, så jag letar efter en passande videoproducent/ regissör..

Jag hade möte med ett par killar som driver ett bolag som heter "Kamisol", på St-Eriksplan Stockholm. Det gick jätte bra, dom var super trevliga och hade bra idéer. Vi ska överlägga lite jag och min producent nu i dagarna. Jag vill att den här videon till just den här låten ska bli så bra som möjligt.

 

*Fresten, jag fick inte reklamjobbet tyvärr.. men men, så är det. Man kan inte få allt här i livet! :-)


Här en bild på studion, ja en del av den iaf..

 

 


En lite suddig bild från igår. Det här är Fredrik, han som står för all magi!

 

//minaya music

 


Allmänt

Var idag och sjöng in en liten reklamsnutt för en vän.
Låten var en snutt ur "Thats what friends are fore med Dionne Warwick" för märket Alvedon.
Hoppas den kommer med. Här är videon:

 För övrigt så jobbar jag på sjukhuset på helgerna och kan ägna mig åt musiken på vardagarna, så det är över heltid. Jusst nu känner jag mig lite trött, för även om det är det bästa som hänt mig så kan jag bli slut! Och just nu är jag slut..
Något jag ser fram emot just nu inför nästa vecka är att få umgås med mina väninnor. Vi ska ha middag.

Läs Meadowmusic´s inlägg om mig..

Hej. Det är så otroligt kul.. Bloggagren Meadowmusic skriver om musikvärlden som den ser ut idag. En värld där skibolagen, tidningarna, Tv ex har mindre betydelse än tidigare.

Meadow är ett nätverk som bygger på detta. Ett nätverk av musiker, artister, producenter, låtskrivare, skribenter, filmproducenter, författare, lyssnare och andra som hjälper varandra och andra till att nå ut med musik, utforska nya ideer och för att ha roligt. Denna mp3-blogg är en idé som har förverkligats genom Meadow.

Klicka här för att se inlägget: http://meadowmusic.se/blog/#
Kopiera & Klistra in om du inte kan klicka på länken.
Det finns även en liten överaskning för er som läser inlägget! :-)

Här är också ett smakprov från min photoshoot för någon vecka sedan..//

Seminarium Skatte -och avgiftsregistrering..

 

Låter ju otroligt roligt och lätt.. :-D Men det är lååångt ifrån lätt.. och roligt.. :-/

 

Jag var på seminarium om Skatte -och avgifts registrering idag. Herre gud vad svårt det är.. jag försöker och försöker och det är lika svårt med detta.

Hur ska det gå. tur att det finns revisorer säger jag bara.

 

Ska boka ett möte med Skattemyndigheten också till veckan tänkte jag. De har "personlig rådgivning" och det innebär just det och han som föreläste kom just från skatteverket. Han sa också att skatteverket är "med i tiden" och kan träffas och snacka skattefrågor över "en fika på stan" haha, vad jag skrattade. Nice ändå, lite "i tiden - möten".

 

Iaf så är nästa möte nästa Tisdag. Då ska jag på personlig rådgivning på Nyföretagarcentrum (de har de seminarium jag går på). De hjälper mig att starta företaget och skräddarsyr en liten utbildningsgång för mig och ger stöd. man kan säga att jag har en mentor under tiden jag går där. Jätte bra!

 

Hej hej


Igen, jag vet men det är viktigt.. Friends!

Har tidigare samtalat lite med antimobbing/ stödorganisationen "Friends" . Jag vill återkoppla igen och påminna om deras super bra arbete!!!


Jag vill bara uppmärksamma er alla att skänka en tanke till det fina arbete som "Friends" faktiskt gör för alla vår barn och ungdomar. Hur många har inte nån gång upplevt en klump i magen när det är dax att gå till skolan.. eller dax att gå hem från skolan, aller hemma för den delen. Det finns så mycket fler sätt idag för "plågoandarna" att nå sina offer idag. När jag var liten fanns dom innan skolan, på skolan, efter skolan, hemma i ens tankar etc, de följde med psykiskt överallt. Men oftast var man tryggare hemma för där fanns dom oftast inte aktivt fysiskt. Men idag, finns dom aktivt även i "hemmet" via tex Internet, mobilen etc. Det är hemskt. Och jag tycker att det är så otroligt viktigt att vi vuxna gör något åt det, nu får det räcka... STOPPPPPPPP!!


Mitt starka angagemang i frågan väcks ur att jag själv när jag var yngre upplevt mobbing och fler med mig, inte i så grov form, men det kändes ändå i själen. Det spelar ingen roll hur mkt eller lite. Mobbing är mobbing.


 

Nu som mamma vill jag inte att min dotter eller någon ska behöva gå igenom detta. Och om dom går igenom detta ska dom inte behöva göra det ensamma.


Jag har skrivit en låt inspirerad av detta, gå in här för att lyssna. Den heter "Ung sorg"


/m


Lyssna på mina låtar här!!

HÄR

FÖR ATT NI BEHÖVER EN MASSA MYS I ER TILLVARO

Idag.. Seminarium

ska jag på seminarium i marknadsföring. Den hålls av "Företagar centrum" i gamla stan Stockholm. Ska bli jätte kul och intressant. Första föreläsningen av många hoppas jag.

Paralellt läser jag boken "MarknadsFöring för småföretag" av Björn Lundén och Ulf Svensson. Guuud va jag är duktig!! :-)


Musikfronten.. Musikvideo.. Hoffmaestro..

Förutom att bagatellartat starta ett SKIVBOLAG så bokade jag möte med mina goda vänner John och Kalle Lindgren om att ev göra en musikvideo. Jag berättar mer om dom nedan. :-)

*Iaf, så lade jag fram mitt förslag och vi brainstormade lite om hur vi skulle kunna tänka oss videon till min första singel (som jag inte kan säga vilken det blir ännu). Inget är bestämt ännu ang sammarbete men jag håller tummarna, för dom är fruktansvärt duktiga.

*Annars har jag varit på middag hos min fotograf Esbjörn Ljunggren och min sångpedagog Matilda Holmström (de är ett par) och sorterat och valt ut bilder från Fotograferingen förra Lördagen. Ojj va fina de blev.. vissa iaf :-)

Han är så duktig!!!  Jag fick med mig några hem för ytterligare gallring... super svårt.

Kalle och John är ett par otroligt begåvade tvillingbröder från Söder i Stockholm. De har hållit på med film och musik så länge de kan stå och gå tror jag.. De har varit aktiva länge. Kalle som filmfotograf och John som filmklippare. De utbildade sig på Stockholms filmskola, och efteråt började de genast att regissera reklamfilm. Parallellt jobbar de med musikvideos, sketcher och kort-långfilmer. Långfilmsdebuten heter "Stockholm Boogie" och gick på bio för
ca Oktober 2005. Tryck HÄR för hemsidan.


 

Otroligt rolig och lätt film. Stockholm Boogie är en feelgoodfilm som utspelar sig under en sommarnatt. Två bästa kompisar, en svartsjuk exflickvän och ett ragg sätter känslor och vänskap på spel.

Kalle LindgrenJohn och Kalle och en del av skådisarna i Stockholm Boogie, bl a Jens Malmlöv spelar även i bandet HOFFMAESTRO, som nu är ute på turné runt hela Sverige och är kända för ge en sjudundrandes konsert. De fyller alltid sina konserter. Så kul, verkligen en upplevelse att se dom. Dom har en sån kraft och energi på scen och man kan inte annat än bli super glad och upplyft av musiken. Gå in på deras sida HÄR för mer info.

.

Young dad, en av deras singlar. Den har vunnit Grammis för bästa video 2006.Jag startar ett skivbolag..

Nu har jag bestämt mig. Jag startar ett skivbolag. Är lite less på att sitta och vänta på att något/någon ska komma till mig.

Har haft saker "på G" med 2 st av Sveriges största skivbolag under det senaste året, men allt tar såååå lång tid och jag blir inte yngre. SÅ!!!! Nu startar jag eget istället.

 

Så vad jag gjort idag är att jag tagit första steget. Anmält mig på Företagscentrum för småföretagare.

 

-Bestämt mig.

-Anmält mig på seminarium och kurser för företag och marknadsföring, budget etc. Nu smäller det!

-Köpt 3 böcker om Ekonomi, Företagande och Marknadsföring. Det ni!

 

Så.. Jag får en rådgivare där som ska hjälpa mig igenom detta. Hoppas det går bra.

MINAYA MUSIC heter det! Thank you very much!

 


Melodifestivalen 2009

Jag har som antagligen samtliga musiker i hela Sverige suttit framför internet på SVTs hemsida kl 16:30 för att se vilka som slutligen kom med bland de 28:a bidragen för melodifestivalen 2009... 

 

Och nähä.. inget i år igen..  

 

Bobby Ljunggren och Ingela Pling Forsman fick väl som vanligt med ett par inlägg i år också.. Good work!! Det är ju bara att säga grattis till dom. Hur gör dom det? vad är hemligheten??

 

Nu siktar vi framåt och tar nya tag och förbereder oss inför ännu ett härligt år och försöker få ut att album innan Melodifestivalen börjat.. Annars är man stekt! :-D

 

Förutom melodifestivalshetsen..  så sitter jag hemma framför pianot och försöker lägga en bra melodi på en skön text jag gjort tidigare idag. Det går bra men det är svårt..

 

Måste tipsa om en grym blogg som skriver om osignade artister.. Grymt för sånna som jag som kämpar och slåss för att komma fram. :-) Klicka nedan:

http://music.blogg.se/


En annan skön blogg är:
Meadow music

Piano..

Satt vid pianot och plinkade.. Lite framsteg måste jag väl erkänna att jag  haft :-) Är ganska stolt.

*Nu kan jag spela piano hyffsat sammanhängande så att det låter som en låt. 
*Och jag har kunnat planka achord av en annan låt och få det att låta lite lika. :-D
*Jag har lärt mig Dur-skalans ackord.

Framsteg iaf..

Sessions allmänt i veckan

Tidigare i veckan har följande också hänt:

*Förutom att jobba på min platta så skriver jag även musik med andra musiker och låtskrivare för att göra låtar till andra artister. Det är jätte kul och givande då man tillsammsns öppnar varandras vyer för nya saker. Plus att det är ju lite annorlunda att skriva till andra än sig själv.
Co/writes kan göras på många olika sätt. Man kan mötas upp och sätta sig och skriva eller så kan man ha kontakt via webben..tex. Jag har även i veckan ordnat med spännande co/writes.

*Mail- session/ Inter-session:

Haft en vad jag kallar "mail-session/inter-session" med en producent vid namn Jimmy Ledrac.. (att samarbeta via webben ). Han skickar ett beat och jag skriver melodi, text och sjunger in den sedan i mitt Prootools (musikprogram). Sedan skickar jag det till honom igen.

Vi har gjort en grym låt som jag döpt "Heart for sale" och den kommer bli helt grym!!! Nu ska han göra sin magi med prodden. Sen ska man hitta en passande artist som skall sjunga låten. Gärna en lite mer pop/rockig tjej. Vi får se.

*Japan, here I come...

Fredrik Samsson har i veckan samarbetat med ett team låtskrivare från japan som varit här. Det gjorde några låtar och bad mig skriva text till en av dom vilket jag gjorde. Det blev en jätte bra text om jag får säga det själv. Den är på engelska och handlar om en tjej som är i förnekelse om att hon fortfarande har känslor för en gamal kärlek. Den heter "Im not in love"  Fredrik har blivit bjuden över till Japan för samarbete. Det är något som tål att tänkas på. Jag mååååste bara få följa med!!

      

En del att göra senaste tiden..

Hej.

Ville bara säga sorry för att jag inte skriver varje dag nu för tiden.. Har haft en hel del att göra.. Jag kommer inte kunna skriva varje dag, vilket jag önskar att man hade tid att göra. men skulle jag skriva varje dag så skulle det inte bli så mkt tid över till att göra det jag skriver blogge för.. Hängde ni med!!?? :-D


Studio-session Fredag 10/10. "Skymning i Paris"

Det hela började med att vi i somras åkte till Paris, jag, min dotter och min sambo Fredrik. Jag blev super inspirerad i Paris. Denna stad är så otroligt vacker, alla byggnader, folket, språket.. mmm.. När man tror att man sett stadens vackraste byggnad eller plats så kommer man senare fram till ännu en plats som är ännu vackrare.. En tur längs "Saine" var inte heller helt fel kan jag säga.


Vi blev fantastiskt förtjusta i ett distrikt i Paris som heter "Marais".. Underbara små gator och torg, butiker, matställen och byggnader. Sist men inte minst super trevliga människor. Så vi tog ett hotell i Marais sista natten. 

Lite bilder:


          

Jag har alltid haft en dröm om att få åka till Paris redan sedan jag var liten och nu fick jag äntligen chansen att göra det.


När jag kom hem började jag skriva en text om Paris som aldrig blev klar så jag lade den åt sidan så länge..


En liten parantes:

"En sak ska ni veta om musik och låtskrivande, att allt handlar om "feeling". Man måste ha "feeling" när man gör något. Har man ingen feeling blir det mycket lite gjort, och har man mycket feeling så kan man hålla på i evigheter och bara spotta ut idéer."


Jag och Fredrik satt och jammade lite i soffan en kväll och kom på en bra melodi som jag sedan satte text till och då fick det bli den om Paris jag skrev tidigare.

Det som behövdes var att redigera lite och kasta om meningar och ord. Kanske lägga till lite också.


Sedan till studion i går med ännu en brinnande ide och sjunga in den. Denna gång blev det en glad låt. Den är gullig och glad.

Skymning i Paris är född till världen


Photoshoot..

Hej hej alla.

Idag har jag blivit fotograferad hela dagen av en fotograf vid namn Esbjörn Ljunggren.

Sessionen var jätte bra och vi hade kul. Det blev faktiskt många jätte fina bilder.

Vi tog bilder utomhus i det vackra höstväderet. Det blev jätte fint med så mkt olika färger på löven. Det regnade lite men det gick bra ändå.. tror jag iaf.
Sen in till ateljén och fortsatte plåta.

Jag ska lägga upp någon bild sedan när dom blir klara.
Min underbara manager Pehr Hante var närvarande ett tag och fick assistera lite och lägga in lite sköna kommentarer och tips då och då..

Vi ska ha en liten bild-afton i veckan och välja bilder till ett glas vin och middag.. ska bli såå spännande!

:-)

Musik mässigt:


* Ja... Har haft en musikpaus känner jag.. Ibland får man helt enkelt nog och måste ta några dagars paus :-)
Så i helgen har jag haft paus, kopplat bort och umgåtts med min dotter och min karl. Mycket mysigt. man måste koppla bort ett tag tror jag för att kunna få ny kraft och ny inspiration.

Har varit ledig från jobbet i ca 2v nu.. Börjar bli pengar-nojjig nu.. känner att jag måste jobba nu... Ska jobba två nätter nu.. och det bästa är att nu gör jag det med glädje.. haha, trodde jag aldrig att jag någonsin skulle göra. Jag dansar till Sjukan i natt.

*Annars på musikfronten, så är ett gig på RIVAL på G. Rival ägs av Benny Andersson (ABBA)..

Jag har ej fått exakt datum ännu, men det jobbas på det iaf. Det kan bli allt från Oktober till November.

*Jag gör annars lite annat jobb. Skriver låtar för andra artister etc,
Har sjungit in en låt nyligen för en Japansk artist tillsammans med Fredrik Samsson. Kul att få skriva även till andra. Vi håller tummarna att dom vill ha det.

Ska snart sjunga in igen med Mustodamus.. Vi ska fortsätta jobba på den låten vi påbörjade för någon vecka sedan. Ska bli super kul.

Liten qizzzzzz.. "Utanför musikområdet, men ändå.."

Vad är det 3 senaste sakerna du har köpt?
1.Två klänningar och två par skor på Beyond retro Stockholm 
2. Ett par Stövlar på DIVA.
3. Kläder till min dotter på H&M

Vilka 3 låtar/skivor laddade du ner senast?
1. Taylor Swift
2. Ne-Yo "Year of the Gentleman"
3. Usher

Vilka 3 plaster har du senast besökt?
1. Paris
2. Dominikanska Republiken
3. Los Angeles

Vilka är dina 3  favoritfilmer?
1. Dreamgirls
2. Vet ej
3. Vet ej
Vilka är dina 3 favoritägodelar?
1. Min laptop, MAC såklart
2. Mitt Piano
3. Min gitarr

Vilka 3 saker kan du inte leva utan?
1. Musik
2. Musik
3. Instrument

Vilka är dina 3 önskningar?
1. Att kunna leva på musiken
2. Världsfred
3. Världsfred

Vilka 3 saker har du ännu inte gjort?
1. Gift mig
2. Sjungit inför ett fullsatt globen
3. Haft en hit

Vilka är dina 3 favoriträtter?
1. Kyckling med ris
2. Lassagne
3. Körtfärslimpa i smördeg

Vilka 3 kändisar skulle du helst villa chilla med?
1. Stevie Wonder
2. Mariah Carey 
3. Dalai Lama

Nämn 3 saker som "freaks you out".
1. Förlora någon nära
2. Att välden inte blir en bättre plats
3. Ondska 

Nämn 3 saker som du är ovanligt bra på.
1. Teckna
2. Grym människo-kännare
3. Organisera

Vilka 3 saker trånar du mest efter?
1. Släppa en singel
2. Klara mig på musiken
3. sommar

RSS 2.0