För att lyssna på mina låtar!GÅ IN PÅ MIN MYSPACE HÄR!!

Piano och Upp-sjungning!

Piano och uppsjungning.. Jo... Jag sjunger upp varje dag nästan för att få ut maximalt av min röst och värma upp den så man inte använder den fel. Har fått goda råd av en sångpedagog för en tid sen.

 

Jag har gått hos sångpedagog ca 7ggr i hela mitt liv.. Det tog dock ett tag måste jag säga att i början undrade jag vad man gick dit för. Jag kände då att det här gör ju Ingenting med min röst.. Men sen ungefär den 4:e gången började det hända grejjer.

 

Även hon sa att jag "nog måste " skaffa mig ett piano om jag ska kunna göra alla övningar. annars är det lätt att man inte träffar tonerna ordentligt.. Och jag som inte hade något Piano då kunde inte göra mina hemläxor.. Så det gick sådär.. men det gick lite framåt iaf. :-)

 

Så nu har jag ETT PIANO ÄNTLIGEN!!! Så nu ska jag börja göra min läxor i efterskott tänkte jag. Det är faktiskt inte det lättaste att sjunga och försöka hitta rätt toner på pianot och kunna koncentrera sig samtidigt. Haha.. jaja.. Det ger sig väl så småningom.. Nu kööör vi..

 

Photobucket

Leona Lewis

Hon är fantastisk.. Lyssna på henne.. inte en enda falsk ton
.


För att lyssna på mina låtar..Gå in på min Myspace här..

Kreativ 2

Mitt Protools (Musikprogram) är fixat och jag har fixat en ny mikrofon,, jihooo.. så jag satt hela kvällen igår och ´bara trixade och försökte lära mig hur det fungerar så jag kan börja producera själv.. Det kommer ta tid, men det gör inget. Det som är viktigt och det som många av oss glömmer på vägen till våra mål är att ha roligt och ta in stunderna.. för vägen  till målet är minst lika viktigt som målet självt..

Jag och Protools kom väldigt bra överens igår... för första gången.. och jag ser verkligen fram emot ett fortsatt samarbete i framtiden.

Kreativ.

Texterna och melodierna kommer till mig.. Sitter framför pianot och går lös.. Det är sååå kul och bara låta fantasin flöda och låta den ta mig med på en galen färd genom melodins och tonernas värld. Jag spänner fast mitt säkerhetsbälte och kör.

Inte för att jag kan spela piano, men jag har ändå ett hyffsat musikaliskt öra så nåt kommer man på juh!

 

Har redan jobbat fram några låtar vid pianot- Det är super kul ni borde prova.. Och det spelar INGEN roll om du inte kan spela piano. Man får garanterat ut något av det ändå.. Obviously!!  

 

 


Läser just nu;

 Adolf Hitler av Bengt Liljegren. Har kommit halvvägs..

Det är riktigt bra.. Rekomenderas hittils.

Vi gillar: Keri Hilson

Keri Hilson. Du har sett henne i videos som; Timerland ft Keri Hilson - The way I are, Timberland ft. Keri Hilson & Nicole Scherzinger - Scream.

Keri debuterar med sitt soloalbum i Oktober. Men hon är ändå gamal i gemet, hon har skrivit låtar till artister som Britney Spears, Mary J. Blige, Pussycat Dolls, Timbaland, Nas.

Keri Hilson - Mic check feat. akon
Se videon:


Vi gillar: Mariah Carey´s låt

Mariah Carey feat. LL Cool J, Ghostface Killah - Ill be lovin u long time  Från nya plattan som släpptes i April 08.
När du ändå håller på så lyssna in "Touch my body"

 

Vi gillar: Ciara släpper nytt i September

Ciaras tredje album, Fantasy Ride, kommer vara en trippel-cd, med 5-6 låtar på varje platta. En cd heter Groove City och kommer innehålla &quot;sexiga&quot; låtar, en annan heter Crunktown och den kommer innehålla crunkiga uptempo danslåtar. Den sista heter Kingdom Of Dance, innehållande dansvänliga houselåtar.. Väntar med spänning!<br /><br /> Albumet släpps i september.

Vi minns låten "Goodies" mkt väl.

Vi gillar: Måste bara länka till Ne-Yo´s "Closer"

Först gillade jag den inte, men nu är jag hooked.. :-)

Ne-Yo släpper sitt 3:e album "Year Of The Gentlemen", 24 Aug, imorgon alltså. Men jag har hört 16 September också.. Det återstår att se.


Skriv gärna vilka ni är som läser min blogg.. :-)

Ni kan skriva under kommentarer.. Skulle vara super kul att ev konversera lite med er.

Nytt samarbete på gång..

Nytt samarbete på gång, med en producent/låtskrivare vid namn Mustodamus, i Stockholm. Det ska bli väldigt spännande då jag vet att hon gör väldigt bra musik, och jobbar med många spännande akter i Sverige.Jag ska till hans studio nästa vecka, ska bli super kul. Kommer att uppdatera er o hur det gick. Gå in här för att kolla hans Myspace.

/m

Är det höst nu?

Det känns som det iaf..på med baskern.. Det är iof mysigt med höst.. har jag alltid tyckt. Det är bara lite bittert när man inte haft en tillfredsställande sommar!


Vill bara länka till en mysig och vettig bloggerska..

Marthina.. skriver ett super bra inlägg om Mobbing.. Läs det!!


Att lära sig instrument... en livsinvestering..

Började det hela med att ladda ner en gitarr-kurs från internet eftersom jag inte kunde göra musiken till mina 100 texter som låg i hög i byrålådan. Det tog mig ett tag att ta mig för att sätta igång med det hela. Men så gjorde jag det.
Laddade ner kursen, satt i timmar, dagar, veckor, hoppade över att spela efterson jag ibland kände att går inte, kunde gå månader innan jag tog upp gitarren igen, men den kom upp ändå. Jag tackar mig själv för att jag inte gav upp. jag är verkligen inte bra oå gitarr men kan lagomt mkt för att kunna göra låtar.


Har igentigen alltid haft en dröm att lära mig spela piano. Men när jag växte upp hade vi inte råd att köpa ett piano så mina Piano-lektioner gick inte att underhålla eftersom jag inte kunde göra mina läxor. Så jag fick lov att slua tyvärr, men det har alltid legat och grott inom mig. Så..

Nu när jag är vuxen, tog jag tag i det. Gick till DeLux i Stockholm.. en stor musik-affär.. Köpte ett El-Piano.. och nu sitter jag och tragglar igen.. det är super svårt,,,, MEN jag tror inte jag varit såhär lycklig på länge. Jag sitter där och försöker och försöker (vill ibland slänga ut den genom fönstret för att jag blir så frustrerad).

Att kunna instrument ser jag som en livsinvestering för själen. ;-)

Antimobbing organisationen "Friends"Jusste, nyvaken och positiv. Har officiellt vaknat till en helt ny och vacker dag. Ler lite för mig själv när jag kommer på att ; Jusste jag har ju fått en manager .. :-D

Har samtalat lite med antimobbing/ stödorganisationen "Friends" i dagarna.

Jag vill bara uppmärksamma er alla att skänka en tanke till det fina arbete som "Friends" faktiskt gör för alla vår barn och ungdomar. Hur många har inte nån gång upplevt en klump i magen när det är dax att gå till skolan.. eller dax att gå hem från skolan, aller hemma för den delen. Det finns så mycket fler sätt idag för "plågoandarna" att nå sina offer idag. När jag var liten fanns dom innan skolan, på skolan, efter skolan, hemma i ens tankar etc, de följde med psykiskt överallt. Men oftast var man tryggare hemma för där fanns dom oftast inte aktivt fysiskt. Men idag, finns dom aktivt även i "hemmet" via tex Internet, mobilen etc. Det är hemskt. Och jag tycker att det är så otroligt viktigt att vi vuxna gör något åt det, nu får det räcka... STOPPPPPPPP!!

Mitt starka angagemang i frågan väcks ur att jag själv när jag var yngre upplevt mobbing och fler med mig, inte i så grov form, men det kändes ändå i själen. Det pelar ingen roll hur mkt eller lite. Mobbing är mobbing.

Nu som mamma vill jag inte att min dotter eller någon ska behöva gå igenom detta. Och om dom går igenom detta ska dom inte behöva göra det ensamma.

Jag har skrivit en låt inspirerad av detta, gå in här för att lyssna. Den heter "Ung sorg"

/m

Jihoooooooooo!! JAG HAR EN EGEN MANAGER!!

Jag har idag officiellt en alldeles egen manager!!!!!!!!!!!!!!

Han heter Pehr Hante och driver sitt eget managementbolag som heter PoPh.  Han verkar vara super bra. Jag har hört mkt bra om honom, faktiskt bara bra saker.
Det går plötsligt upp för mig att NU GÄLLER DET, OCH NU ÄR DET PÅ ALLVAR.

Om ni vill lyssna på min musik så gå in här: Minaya

I Studion igen..

Sitter i studion igen och får mega inspiration. Har en bra dag och jag hoppas får en del uträttat.

*Ska ha möte med en kollega ang lite juridiska frågor.

*Inspirations-Fika med mig själv i något mysigt café med internetuppkoppling.. det är viktigt!

*Har idag fått hjälp med att laga mitt ProTools (Ett musikprogram för att kunna producera låtar). Fick det i December förra året men det har strulat en del. Men det tråkiga är att min mikrofon verkar vara trasig så jag kan inte lägga sång. Ska kolla upp det idag i studion.

*Min producent Fredrik ska ha möte med ett av de större Skiv-förlagen i Sverige ang mig, i dagarna. Vi håller tummarna!

En super bra sida.. Låt dig inspireras.

Hej alla musikälskare och inte.

Jag ville bara länka till en kille som kallar sig "Musikpojken" . Supersnygg sida, bra skrivet. Inspirerande arbete.. :-)

Hur man lyssnar på mina låtar

Om ni vill lyssna på mina låtar så gå in här för min Myspace (rekomenderas).. eller här för min hemsida.

Daniel Lindström Live på Mix Megapol

Hej. Daniel Lindström framförde i Måndags morgon en låt som heter "Caught in that feeling" på Mix Megapol. Ni stackare som missade det kan gå in här för att lyssna på klippet. Låten kommer från Daniels kommande platta "D-Day".

Veckans hjälte! 19/8 -08 Måndag.

Min producent Fredrik Samsson, som puschar mig framåt. Han kan med sitt pedagogiska sätt och med sin smittande kreativitet få mig att lysa upp och vilja jobba ännu hårdare, fast jag är trött och nere. Tack Fredrik du är bäst!!

Finns det fler som andas Musik mer än jag? Vad drar er till Musiken?

Berätta! Det skulle vara jätte kul att höra alla era historier och förklaringar till varför just ni älskar musik och vad ni gör för att nå era drömmar..


Studiojobb ->Att få något gjort, Vs Gå på bio

Hej hej.

Efter min kreativa stund på stans Caféer igår så fick jag ett erbjudande att gå och kolla på Bio,, nice!

Så jag åkte jag ner till studion för att möta upp mitt sällskap Fredrik Samsson.. han satt och jobbade på en av våra låtar. Han hade grym feeling och det han gjorde vart sååå bra. Denna låt som jag låter vara anonym, var bra, men vi kunde inte riktigt sätta fingret på vad det var som var fel med den. Vi hade knåpat och knåpat på den utan att det riktigt blev bra..

 XXXX

Så vad gör man när klockan börjar närma sig 21.00 och bio-dax.. Fortsätter man medan feelingen ryker och man är så på G... eller går man på bio..

-> Nä juste man stannar och jobbar. Det är det ända rätta. Låten visade sig bli super bra.  En STOR kram till mig själv.


Brainstorming! Framsteg?

Hej igen..

Beslöt mig idag för att sätta mig på ett cafe på stå och bara brainstorma fram idéer inför hösten.

Jag har ändrat min tjänst nu och börjar på 50% till den 1 September.. Kommer bli tufft   ekonomiskt, men så värt det. Jag känner att jag faktiskt inte kan jobba 100% på mitt vanliga jobb och jobba 100% med musiken. Men det beslutet var inte så lätt att ta, det har tagit mig ett tag att ta till modet att gå ner i arbetstid. Fnulat i 10 månader ca.. och allt kommer ner till att jag måste skära ner på det ena jobbet för att orka det andra och eftersom jag ändå ska satsa nu så måste jag ju ändå satsa helt. Jag är 29 år och blir inte yngre. Jag kommer dessutom tacka mig själv när jag blir äldre.. Då kan jag le och vara nöjd över mig själv och att jag i alla fall gjorde ett ärligt och seriöst försök att nå mina mål och drömmar.

Hur långt kom jag i mitt brainstormande? Jag måste jag erkänna att jag inte kom så suuuper långt som jag tänkt mig.. men jag gav det ett försök och det är huvudsaken.

Följande har tagits upp och avklarats idag:

- En förfrågan om en Berns-spelning (Berns Salonger) dök upp av Ing-Marie Pagenkemper. Måste kolla mitt schema och med mina musiker så dock måste jag avvakta med svaret.

- Lämnat tillbaka kläderna jag fått låna av Miss Sixty för min senaste spelning. Om ni inte minns  kan ni gå in under "Bilder". 

Mitt ev nya management kommer att ha ett förslag klart i veckan. Hoppas det går bra så jag kan börja på riktigt snart.

Det var det.. :-)

/m


Tillskott till en av mina låtar..

Tillskott på "Ökensand"
Aktuellt humör: fridfull

Hej alla.. Hoppas ni har det riktigt mysigt i höst och regn-rusket, för det har jag.

Tänkte uppdatera er lite om vad som pågår.

Låten "Ökensand" kommer att gästas av ingen mindre än Staffan Hellstrand själv, som även skrivit texten på den.
Så nu ska vi in i Studion och sjunga vår "duett".
Riktigt spännande tycker jag.

Håller er alla uppdaterade om hur det går, och när den är klar så kommer ni bli de första att få tjuvlyssna.

Här är en bild på mig, Fredrik och Staffan Hellstrand innan giget på Kulturfestivalen.


Daniel Lindström släpper nytt..

Ingen har väl undkommit att Daniel Lindström, 2004 års Idolvinnare med den gudomliga soul-rösten.. släpper nytt album snart!? Vi minns honom väl.
25:e Aug släppa sin första singel på länge som heter "Saturday night" och strax efter det släpps Daniels 3:e och efterlängtade album.
Produktionerna står Fredrik Samsson och Mohammad Denebi för. Välkända producenter som har har skrivit till många av Sveriges artister och även utanför Sveriges gränser.

Vill ni smyglyssna på Daniels singel först av alla så gå in på hemsidan för ett smakprov!! :-)

Om länkarna inte går att trycka på kan ni kopiera och klistra in i bokmärkesraden.
Daniel Lindström

Fredrik Samsson


 Mohammad Denebi
Lite Allmänt..

Snart börjar jag jobba igen och min semester är slut. Har ändå fått en del gjort musikmässigt.. Haft två gig, ett på Sandhamn under Gottland runt och ett på Kulturfestivalen. Jag har också varit duktig och organiserat med mitt företag som heter "Minaya music".. Styrt upp lite kvitton etc. 
Varit mamma hela sommaren till min lilla flicka som är 11 år. Varit god flickvän till min Fredrik Samsson som även är min producent. Det är han som tog mig till sig som en vilse liten singer-songwriter brud som inte visste riktigt vad hon skulle göra med alla sina låtar och texter. Det var han som trodde på mig!! :-) 

Snart är det höst/eller så är det höst redan för länge sen med tanke på vädret. Jag ser fram emot denna höst och tror att den kommer att vara ganska avgörande i mitt liv.. Varför? För att jag har sååå mkt som är på G iaf.. Lite möten med skivbolag och förlag inom en snar framtid och ett Management på G.. Men vi får se helt enkelt. Samtidigt som jag är en positiv tjej som tror det bästa om alla och ser frammåt, så är jag aningen skeptisk också och har ibland ett lite skeptiskt mott förutom mitt livsmotto som är "Vill man så kan man".. Det skeptiska mottot lyder" JAG TROR DET NÄR JAG SER DET!"
Jaja..

Nu blickar vi frammåt och glömmer det trista vädret. Vi kan göra allt vi vill, kom ihåg det. Upprepa det tyst för er själva flera ggr om dagen.
Det som är så kul är att NI får följa med på nästan hela resan.. För den har just börjat!!!! Kul!

Nä, nu ska jag fortsätta träna på mitt Piano-spelande, Tur att jag har en kille som är pianist.. Lite enklare då.. 

Låt "Dina vackraste ord" på Kulturfestivalen

Här kommer en inspelning jag fått av min syster som spelade in under mitt uppträdande 14:e Augusti på Brunkebergstorg2. Hoppas ni gillar det. Och som sagt för fler låtar gå in på www.myspace.com/minayamusic
Här

JAG


Spelning på Kulturfestivalen 14: Aug 08

Tack för stödet på spelningen ni som var där! :-)
Aktuellt humör: nöjd

Nu har ännu en spelning passerat.. Jag vill först och främst tacka alla som var där och gav stöd. Jag älskar er alla! Det är en otrolig känsla, ett otroligt lycko-adrenalin rus att få stå där på scenen och sjunga för er. Sjunga från mitt hjärta i hopp om att tonerna ska söka sig till era hjärtan.

På scen:
Trummor: Magnus Lindhe
Bas: Andreas Levander
Piano: Fredrik Samsson
Percussions: Daniel Westergård
Gitarr: Stefan Ekstedt
Kör: Emma Berglund
Och som gästartist: Staffan Hellstrand, som ännu en gång ville vara med på ett hörn. :-)

Festivalområdet var litet men mysigt. Vi fick en liten loge som de hade inrätt med en soffa med filtar på, en typisk Ikea-lampa, sån avlång vit som står på marken. Det fanns en fortölj och en spegel-> Bra där! Och sist men inte minst ett stort bord med massa godheter, som godis, drickor, mackor, kaffe, te, nötter mm. Själv drack jag bara te och vatten eftersom "en sångerska INTE dygnet hon ska uppträda skall inta kolsyrade drycker, sockerhaltiga produkter, juice, mjölkprodukter mm.." (Detta är samlade tips från min korta tid som seriös sångerska. Om du är sångerska/sångare och vill ha lite tips för rösten kan jag rekomendera en Youtube blogg med en sångpedagog som heter Eric Arceneaux. Vem vet, alla har inte har råd att gå till sångpedagog. Rekomnderar även en annan grym bloggare på Youtube: Erik Dillard) :-)

I alla fall.. Väderet var sådär. Det regnade en del men ibland kom solen fram och förgyllde lite.

Spelningsmässigt är planen att spela på Berns i höst, Rival kommer sedan. Men inga spikade datum ännu.

Hoppas ni får en mysig dag tills vi hörs och ses nästa gång.

kramar Minaya


Behöver lite hjälp med att sätta igång verkar det som.. :-S

Och en god samarit vid namn Marthina har hjälpt mig lite att komma igång.. Vi får se vart det slutar. Kom också på att jag kanske inte borde ha publicerat sidan innan jag fattar hur man ska göra med den.. hm.. Det är ju som om jag skulle spela in en låt i studion och sen skicka den till Radion utan att ha Mixat den.. Ojoj,,

Läser just ...

Har nyligen läst boken Snabba Cash - Lens Laipdus. En väldigt bra och noggrant berättande bok. Spännande och man vill knappt lägga den ifrån sig. Rekomenderas om man vill läsa om Våld och droger..

Läser just nu en bok av Martina Haag - Hemma hos Martina. En himla lättsam bok som speglar en helt vanlig flerbarnsmammas galna vardag.
Läste nyligen ut "I en annan del av Bromma" också av Martina Haag

Vilka är mina låtar?

Här är mina låtar. Vissa av dom är inte publicerade pga särskilda bestämmelser från "högre" makter. :-)

* Dina Vackraste ord
*...Ändå
*Jag Ropar
*Om du inte fanns
*Ung Sorg
*Gatorna på Åsen
*Ökensand
*Vem rätt, Vems fel
*I spegeln
*Joanna
*Andas in, Andas ut
*Lita på mig

Sara Bareilles

Ni bör lyssna på denna fantastiska sångerska. Hon hade nyligen en hit som heter "Love song" och visades i samband med Sony-Eriksson reklamen. Lyssna på Hela plattan, helt underbar.

http://www.sarabmusic.com/

Sidan bearbetas

Det var inte det allra lättaste att få ihop en snygg sida. Speciellt om datakunskap inte var ens starkaste sida och att all den här "Data och blogg - hysterin" inte fanns på min tid när jag växte upp.. haha Men jag gör mitt bästa iaf.

Bloggpremiär!

Som jag nämnt ovan så gör jag gör detta för mig själv, för att som i en dagbok kunna anteckna och punkta ner det som händer, mina framgångar och mina misslyckanden mot mina mål och inför min kommande karriär (Man måste vara positiv).

Jag följer min dröm och det mitt hjärta säger till mig! Det kommer finnas många hinder på vägen det vet jag och har redan fått erfara ett par ggr. Men det gäller att se frammåt, ställa sig upp igen och lära sig av sina misstag så man inte gör dom igen.

Vi kommer nog få en riktigt rolig resa. Håll i er! :-)

För er som inte hört min musik, kan ni gå in på www.myspace.com/minayamusic för att lyssna.

/m

RSS 2.0